Eller som kveldskos for 2!
Gjett om jeg gledet meg til å nyte denne «ostekaken». Det er en liten tålmodighetsprøve når man lager matretter med gelatin.
«Den som venter på noe godt – venter ikke forgjeves!»
Bringebærsausen er veldig enkel – og lages på nullkommaniks! Alle «swirlene» er også utrolig enkelt å få til. Det er absolutt ikke noe must å lage mønsteret. Det gir en liten ekstra smak på kremen, og gjør utseende enda litt mer spesiell.
Den trenger nok 2-3 timer for å stivne ordentlig – hvis du ikke har planer om å vente til natten over.
Da den holder seg fint i kjøleskapet et par dager, kan man fint lage et par «kaker» når du først er i gang.
La oss komme til både oppskriften og fremgangsmåten!
INGREDIENSER:
Bunnen:
- 1 god ts lønnesirup – alternativer fibersirup gold, honning, yaconsirup – evt smeltet smør
- ca 3 ss vann
- 40 gram havremel – evt havregryn
- 1 ss sukrin gold
Ostekremen:
- 2 gelatinplater
- 1 beger skyr i smaken fersken og bringebær – eller ca 150 gram annen yoghurt/kvarg
- 1/2 dl melk
- 2 ss sukkerfri saft – gjerne med bringebærsmak
- 1 ss sukrin melis – kan sløyfes
- 2 ss vann
- bringebær – tinte eller ferske
FREMGANGSMÅTE:
Legg gelatinplatene i en skål/fat med vann, slik at de blir myke.
Tilsett sirup og vann til bunnen i en skål, og varm det kjapt opp i mikroen.
Tilsett havremel og sukrin gold og bland massen godt sammen.
Trykk massen ned i ønsket form, og sett den inn i kjøleskapet
Bland sammen skyr, melk, saft og evt sukrin melis.
Kok opp 2 ss vann og løs de myke gelatinplatene opp i vannet.
Hell gelatinoppløsningen opp i yoghurtblandingen.
Hell den over bunnen og inn i kjøleskapet igjen.
Den må få satt seg litt, ca 10 minutter, før du evt heller over bringebærsausen.
Bringebærsausen:
Mos bringebærene og press de gjerne gjennom en liten sil for å få bort alle frøene.
Tilsett evt litt sukrin melis hvis den ikke er søt nok.
Jeg brukte bare en teskje og lot det falle dråper av sausen ned i blandingen.
Så tok jeg en tannpirker for å lage mønsteret.
Sett kaken i kjøleskapet slik at den får satt seg.
Bringebærsausen behøver du heller ikke å lage kvelden før.
Bringebærene kan bare tine i kjøleskapet natten over, og så mose de med en gaffel/stavmikser eller presse de igjennom en sil.
Det er jo tross alt viktig med en god start på dagen – og hvem hadde ikke blitt glad for å få en slik frokost servert?