Like godt til frokost som til middag!
Egg er en av de mest næringsrike matvarene vi har, og burde absolutt være en del av kostholdet. Proteinrik, og inneholder viktige mineraler og næringsstoffer for kroppen.
En matvare som kan spises for seg selv eller være en del av et deilig måltid.
Når jeg ser tilbake til da jeg begynte på livsstilsendringen handlet det kun om å gå ned i vekt – fortest mulig. Derfor brukte jeg alltid kun eggehviten, og ikke hele egget. Jeg sparte inn på kalorier og på fett der jeg kunne.
Nå derimot nyter jeg flere egg om dagen, og passer på at alle måltider inneholder sunt fett, protein og karbohydrater.
Et balansert kosthold med med inntak av alle næringsstoffene i tillegg til vitaminer og mineraler er helt nødvendig for å gi kroppen nok energi til å takle den hektiske hverdagen.
Tid for mat!
INGREDIENSER:
- 2 egg
- 2 ss vann/melk
- Salt og pepper
KYLLINGSALATEN:
- Gresk yoghurt – evt lettrømme, kesam eller yoghurt naturell
- Curry-krydder
- Gurkemeie
- Hvitløkspulver
- Salt og pepper
- Limejuice
- Koriander – gjerne fersk – finhakket
- Strimlet kylling*
- Paprika
- Syltet rødløk – eller vanlig
- Vårløk
- Finrevet gulrot
- Spinatblader
*Kyllingen er stekt på forhånd. Jeg steker opp flere porsjoner kyllingfilet i ovnen, og fryser dette ned til når jeg trenger det i ulike måltider – i salat, supper osv.
FREMGANGSMÅTE:
Start gjerne med å blande sammen kyllingsalaten, slik at smakene får satt seg. Jeg lager slike retter på «slump» så her må man prøve seg litt frem.
Bland sammen dressingen. Kutt opp grønnsakene. Bland sammen alle ingrediensene til kyllingsalaten.
Varm opp stekepannen. Pisk raskt sammen egg, vann/melk og en klype salt og pepper.
Når omeletten er ferdig stekt overfører du den til et fat. Legg på et lag med spinatblader og kyllingsalaten.
Både «wrappen» og kyllingsalaten kan lages dagen før, og spises til frokost/lunsj dagen etterpå. Den holder seg også godt om du lager større mengder, og dermed prepper for flere måltider om gangen.
«Matprepping» er viktig i min hverdag. Det er tidsbesparende, og det gjør det mye lettere å ta sunne valg. Både fryseren og kjøleskapet fylles opp med ferdigpreppet mat – komplette måltider eller ulike matvarer.
Inspirer gjerne med hva du «matprepper»!
[…] Pitabrød er også genialt å bruke i matpakke som variasjon til brødskiva. Fyll med middagsrester eller «vanlig» pålegg!Tips til fyll: Kremet og litt spicy kyllingsalat […]