En god start på dagen eller like gjerne til middag
Egg og laks er en klassisk kombinasjon.
Toppet med fersk dill og en syrlig kremost-dressing.
Stek opp et par omeletter når du først står på kjøkkenet, så har du f.eks til lunsj dagen etterpå!
Egg + melk/vann pisket sammen er en god base for ubegrenset antall oppskrifter og smakskombinasjoner.
Den ulitmate «rydde-kjøleskapet-for-diverse-mat-måltidet».
Ta det du har tilgjengelig og liker.
I denne versjonen har jeg brukt spinat, men den kan erstattes med f.eks grønnkål.
Laks kan byttes ut med skinke, kylling eller en bønner om du ønsker et kjøttfritt alternativ.
SYRLIG KREMOST-DRESSING:
- 2 ss yoghurt naturell – eller rømme/kesam
- 1 ss philadelphia light – eller ønsket kremost
- 1 ss sitronjuice – gjerne ferskpresset
- Salt og pepper
Bland sammen alle ingrediensene.
Smak til med salt og pepper.
En liten klype hvitløk er også godt oppi.
INGREDIENSER – 1 omelett:
- 2 egg
- 2 ss melk – evt. vann
- Sopp i skiver – 2-3 store
- Hakket spinat*
- Hakket rødløk – et par skiver
- Salt & pepper
*Jeg tinte opp ca 50 gram frossen ferdighakket spinat. Fersk kan også brukes
TOPPING:
- Skivet røkelaks
- Ruccola
- Cherrytomater
- Vårløk
- Syrlig kremost-dressing
- Fersk dill
- Avokado
- Hjemmelaget krydderblanding
FREMGANGSMÅTE:
Skjær opp sopp og rødløk.
Ha dette oppi en oppvarmet stekepanne og la surre til løken blir blank og soppen krymper.
Pisk raskt sammen egg, melk, salt og pepper. Pisk inn spinat.
Hell eggeblandingen over sopp og rødløk i stekepannen.
Dytt blandingen et par ganger mot midten for å skape luft i omeletten.
Stek til overflaten har stivnet.
Du kan også sette et lokk på stekepannen eller sette den i oven for å få fortgang på prosessen.
Skli omeletten over på et fat.
Legg på ønsket topping.
Annet tilbehør som er godt ved siden av er: