Kardemomme er obligatorisk i vafler!
Her kommer en vaffel-oppskrift så passer perfekt for å få brukt opp resten av rømmebegeret eller fredagstacoen – eller om du kjøper rømme spesielt til denne oppskriften. Det er selvfølgelig også lov.
For disse vaflene er søte, mektige og utrolig gode!
Hvis jeg telte riktig, så gir denne oppskriften ca 16 plater.
Både mann og barn kom jevnlig på besøk på kjøkkenet og kvalitetsikret et par hjerter mens jeg stekte, så de forsvant fort.
Vaflene som ble igjen puttet jeg fort i fryseren.
Perfekt å brukes til å piffe opp matboksen til ungene.
Det er veldig stas å f.eks ha med seg et vaffelhjerte eller to i matpakken når det er turdag
INGREDIENSER – ca 16 plater:
- ca 2 dl rømme – yoghurt kan også brukes
- 4 dl melk
- 4 store eller 5 små egg
- 1 ts bakepulver
- 6 dl mel – jeg brukte 2 dl havremel, 2 dl sammalt hvete fin og 2 dl fibra fullkornsmel
- En god dæsj vaniljepulver – kan sløyfes
- 1 ts kardemomme
- ca 1,5 dl sukrin – evt ca 0,6 dl sukrin +
- 1 liten klype salt
- 50 gram smeltet smør
FREMGANGSMÅTE:
Pisk sammen alle ingrediensene, unntatt smøret, til en klumpfri røre. La røren svelle i minst 30 minutter.
Tilsett avkjølt smeltet smør.
Stek – og spis
Fru ubesluttsom måtte prøve litt forskjellig på den første vaffelplaten.
Blåbærsyltetøy.
Jordbærsyltetøy + litt gresk yoghurt.
Smør + sukrin gold.
Bringebærsyltetøy.
Perfekt til lunsj eller som kaffekos!