Små energibomber!
Denne oppskriften kan havne rett inn under matprepping som hverdagsdessert.
Energikuler med sunt fett og fiber, demper søtsuget og samtidig metter godt.
De er derfor perfekte som en liten kos til kaffen, som til et mellommåltid mellom lunsj og middag.
Jeg oppbevarer kulene i fryseren. Da holder de seg mye lenger.
Da tar jeg opp ønsket antall kuler og spiser de nesten rett fra fryseren.
De trenger uansett ikke mange minuttene på benken før de er fudgete og klare for å spises.
INGREDIENSER – ca 24 kuler:
- 2 godt modne bananer (middels store)
- 4 dl havregryn – lettkokte små
- 2-3 ss peanøttsmør
- 2 ss chiafrø – kan sløyfes
- 1 klype havsalt
- 1 ts kanel – gjerne ceylon – kan sløyfes
- ca 20 gram mørk sjokolade – mer hvis du foretrekker det – evt hakket nøtter
FREMANGSMÅTE:
Mos banan godt. Jeg brukte en stavmikser til dette, men en gaffel vil selvfølgelig også fungere.
Bland alle ingrediensene sammen. Sett blandingen inn i kjøleskapet i ca 30 minutter. Da får massen satt seg og blir litt fastere. Er den for klissete kan du tilsette litt mer havregryn.
Rør kuler i ønsket størrelse.
Oppbevares i kjøleskapet eller fryseren.
Disse kulene forsvant altfor fort, selv om de var gjemt bort i fryseren. Grunnen var at både mann og barn var oppi boksen, og fant seg en kule da sulten kom smygende.
Iskaffe + et par kuler. Her snakker vi sunn hverdagskos!