Det skal godt gjøres å bare spise en!
Men når det er sagt, så er det noen mektige biter dette her!
Nytes rett fra kjøleskapet. Da er den fast i konsistensen, og så smelter den i munnen.
Kombinasjonen av det søte og salte blir helt magisk god! + vanilje da 😍
Dette har vært en av mannens favoritter i flere år, og nå har også ungene hengt seg på!
INSPIRASJON TIL ANDRE SPISELIGE JULEGLEDER:
Hjemmelaget og nydelig sjokoladetrøfler
Vinterkos med varm kakao og sjokolade-popcorn
Magisk god nutella-fudge – #2ingredienser
INGRREDIENSER:
- 2 dl kremfløte – evt. usøtet kondensert melk
- 40 gram SukrinGold – evt. kokosblomstsukker
- Frøene fra 1/2 vaniljestang*
- 20 gram meierismør
- 1/2 ts havsalt
*Alt. 1/2 ts ekte vaniljesukker eller 1/4 ts vaniljepulver
FREMGANGSMÅTE:
Tilsett alle ingrediensene i en kjele, og sett plata på middels varme.
Etter hvert vil blandingen begynne å småkoke.
Juster ned varmen slik at den bare akkurat koker. Da er det større sjansen for at den ikke svir seg.
Rør jevnlig rundt.
Tålmodigheten lenge leve – men det er vel verdt det!
La det hele småkoke i ca. 30 minutter.
Rør oftere på slutten.
Jo lengre du koker blandingen, jo tykkere blir sausen og en fastere konsistens på fudgen.
Når blandingen har blitt så tykk som du ønsker tar du kjelen av platen og rører godt rundt.
Hell blandingen over i ønsket form, og la den avkjøle seg litt på benken.
Dryss over litt ekstra havsalt.
Sett den i kjøleskapet i noen timer, men gjerne natten over også.
Ta fudgen ut av formen og skjær blokken opp i ønsket antall biter.
Oppbevares i kjøleskapet.
✨TIPS!
Hell røra over i konfektformer av silikon.
Da er det enkelt å poppe ut små biter, og ikke minst dekorativt