Enkelt og full av nydelige smaker!
Taco har nesten blitt en norsk «tradisjonsrett» – og spesielt på fredager.
Her i huset klinker vi til med taco på en vanlig hverdag om så også.
✨ TIPS!
Tortillachips eller lompechips lager du enkelt selv.
Skjær opp lefse/lompe i mindre trekanter. Forvarm stekeovnen til 170 grader. Legg trekantene på en stekerist og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Skru gjerne av ovnen når de begynner å bli gylne, og «stek» litt videre uten ekstra varme. Da blir de skikkelig crispy uten å bli brent.
TIPS TIL ANDRE OPPSKRIFTER TIL FREDAGSTACOEN:
SYLTET RØDLØK – UTEN TILSATT SUKKER
TACOTÅRN
BATMAN-CHIPS OG SPICY TOMATSALSA
INGREDIENSER:
- 1 gul løk
- ca 1/2 ts chilipaste – tørket/finhakket fersk chili kan også brukes
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss paprikapulver
- 1 god ss spisskummen
- 2 ts tørket oregano
- 2 bokser hermetiske tomater
- 3 dl kraft – evt. 3 dl vann + 1 buljongterning
- 1 kartong sorte bønner – skylt godt og avrent
- 1 liten boks mais
- Proteinkilde – eks. stekt kylling/annet kjøtt, kjøttdeig/karbonadedeig eller linser/andre bønner
- Salt og pepper
- Frisk koriander
- Lime
FREMGANGSMÅTE:
Kutt løk i mindre biter og finhakk hvitløksfeddene (+evt. chili).
Varm opp en kjele med en liten skvett olje eller vann.
Surr løken til den har blitt blank.
Tilsett hvitløk, chili, paprikapulver, spisskummen og oregano.
Bland krydderet godt med løken.
Ha oppi hermetiske tomater, vann og buljongterning.
Kok opp og la suppen småkoke i 15 minutter. Rør jevnlig.
Prepp proteinkilde sånn at det er klart.
Når suppen har småkokt en liten stund tilsettes sorte bønner, mais og kjøtt/mer belgvekster.
Småkok videre i et par minutter.
Press over litt limejuice og tilsett koriander rett før servering.
Fordel i skåler og ha på ønsket topping.
TOPPING!
Toppet med stekte tortilla-strimler, yoghurt/rømme, avokado i terninger, koriander, chiliflakes og litt ekstra lime.