Dessert til frokost!
Gi kroppen en kick-start på dagen med dette himmelske måltidet!
Dette er virkelig en av mine favoritter til frokost.
Ikke bare kan dette nydelige måltidet preppes for flere dager i slengen, men denne er også utrolig fin som «breakfast on the go».
Et balansert måltid med sunne fettkilder, protein, fiber og viktige vitaminer og mineraler.
Fyldig konsistens – Mektig sjokoladesmak – Crunchy kakaobiter
Friske bær – Kremet peanøttsmør
I oppskriften bruker jeg macapulver, og det er nok ukjent for mange. Dette er heller ikke noe du får kjøpt i vanlige dagligvarebutikker.
Pulveret går under kategorien «supermat», og er adaptogen.
Det skal blant annet bidra til bedre hormonbalanse og styrke immunforsvaret.
Smaken er litt nøtte-karamell-aktig, og passer derfor godt i alt fra smoothier, bakverk til oppskrifter som denne delt i dette innlegget.
Har du ikke macapulver kan du uten problem bytte ut dette i oppskriften med mer av en av de andre tørrvarene.
INGREDIENSER:
- 20 gram havremel – eller lettkokte havregryn
- 20 gram proteinpulver med sjokoladesmak*
- 5 gram rå kakao – evt vanlig bakekakao – ca 1 ts
- 5 gram maca pulver – kan sløyfes – ca 1 ts
- 5 gram knust linfrø – evt chiafrø – cs 1 ts
- 1 ts sukrin gold – eller annen søtning som f.eks vanlig sukrin, lønnesirup eller honning
- 100 gram yogurt naturell**
- 1-1,2 dl valgfri melk
*Om du ikke har eller ikke ønsker å bruke proteinpulver kan du erstatte med mer havremel/havregryn og juster søtning da sjokolade-proteinpulver tilfører ekstra sødme og smak.
*Jeg bruker som oftest naturell frokostyoghurt naturell fra Q-meieriene. Bruk den yoghurten du har/foretrekker – naturell eller med f.eks vaniljesmak.
FREMGANGSMÅTE:
Bland sammen de tørre ingrediensene i en krukke/boks med lokk.
Tilsett yoghurt og melk.
Væskemengden kommer an på proteinpulveret da noen typer trekker til seg mer væske enn andre.
Husk at kjøleskapsgrøten også vil tykne i kjøleskapet på grunn av havremelet og linfrøene/chiafrøene.
La blandingen stå noen timer i kjøleskapet – natten over.
Se preppetips lenger ned
Topping:
Rå kakaonibs, peanøttsmør og bær
Preppetips:
På søndager måler jeg opp tørrvare for denne frokosten for alle kommende ukedagene i individuelle bokser.
I tre av boksene blander jeg også i yoghurt og melk + ønsket topping.
Av bær tilsetter jeg bare ønsket mengde frosne bær, som regel bringebær. Tinte bær holder seg fint noen dager i kjøleskapet.
Nøttetopping er enten et type nøttesmør eller karamelliserte nøtter.
Velger jeg nøttesmør har jeg det oppå med en gang.
Blir det karamelliserte nøtter har jeg dette i en boks ved siden, og tilsetter når jeg skal spise frokosten. Da er jeg sikker på at de holder crispy.
Frokost på farta!
Hvilket proteinpulver bruker du? Og hvor bestiller du maca pulver? ?
[…] Næringsrik sjokolade-kjøleskapsgrøt […]