Kast ikke godt modne bananer!
Her i huset kjøper jeg alltid inn ekstra med bananer slik at noen skal få godgjøre seg i fruktskåla til de fått et brunt skall.
Neste steg da er enten å bruke de i bakst eller fylle opp fryseren.
Skrell, skjær opp i biter og fyll opp fryseposer.
«Nicecream» f.eks er en gjenganger som hverdagsdessert hver eneste uke. Frossen banan er også en fast ingrediens i smoothier, som ofte blir laget til kveldsmat til ungene.
Bytt ut jordbær med blåbær eller bringebær.
Du kan også fylle kjeksene med f.eks hjemmelaget eplemos eller annen fruktmos.
Med eplemos som fyll er det nok godt med en dryss kanel i deigen.
INGREDIENSER:
- 2 godt modne bananer
- 100 gram havremel*
- 1 egg – kan sløyfes**
*Jeg brukte havremel, istedenfor havregryn. Havremel lager jeg selv ved å kjøre havregryn i en blender/food prosessor.
** Egget binder det litt sammen, og øker proteininnholdet. Det er ikke nødvendig for at kjeksen skal holde fasongen.
Fyll:
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 175 grader.
Mos bananen i en skål til det er minimalt med klumper.
Rør inn havremel. Har du ikke havremel kan du mikse havremel og banan sammen med en stavmikser.
Legg klatter på bakepapiret.
Lag små groper og fyll med syltetøy.
Stekes midt i ovnen i 15-17 minutter.
Steketiden tilpasses din ovn, og størrelsen på kjeksene.
Hei! Prøver denne oppskriften nå med en banan og et stort egg. Har også tilsatt en klype sakt og litt bakepulver. Takk for inspo ??
Hei Caroline! Salt gir nok en god balanse mot det søte fra banan, og litt bakepulver et litt luftigere resultat. Håper det ble en suksess 🙂
[…] Myke banankjeks med jordbærfyll. Enkelt og så godt! Oppskrift finner du HER. […]