Pølser i forkledning!
Denne middagen var en stor suksess i heimen – spesielt hos barna!
Halloween har helt klart kommet for fullt til Norge, og blitt en tradisjon for mange.
Selv har jeg ingen sterke meninger om denne «høytiden», men ser på det som en perfekt mulighet til å leke litt ekstra med maten
En fancy versjon av pølse i brød
Bare at denne er ekstra fiberrik og proteinrik – i tillegg trenger ikke deigen heving!
Innbakte pølser på 1-2-3.
INGREDIENSER – deig til ca 10-12 pølser:
- 110 gram fibra fullkornsmel (ca 2 dl) – kan byttes ut med sammalt hvete/vanlig hvetemel
- 90 gram havremel
- 1 toppet ts bakepulver
- En liten klype havsalt
- 30 gram lett margarin rett fra kjøleskapet – evt romtemperert meierismør.
- 200 gram mager eller original kesam
- 1 egg til pensling – kan sløyfes
- Grillpølser
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 200 grader.
Bland de tørre ingrediensene sammen i en kjøkkenmaskin.
Tilsett kesam og smør. Bland raskt sammen.
Tørk av pølsene med et kjøkkenpapir.
Strø litt mer mel på benken og kjevl ut deigen til et stor rektangel.
Snu på deigen underveis slik at den ikke klistrer seg helt til benken.
Bruk et pizzahjul eller en kniv til å skjær strimler på ca 0,5-1 cm bredde.
Du trenger ikke å være veldig nøyaktig.
Trykk strimlene inntil pølsene når du snurrer.
Legg de over på et bakebrett og pensle de med pisket egg.
Egget er mest for å gi en gylden farge, og kan helt fint sløyfes om man ønsker det.
Stekes i ca 15-17 minutter til de har blitt gyldne på både oversiden og undersiden.
Pass på pølsene på slutten av tiden da steketiden varierer veldig fra ovn til ovn + tykkelsen på strimlene.
Øynene er ikke noe mer avansert enn ketchup og sennep!
Dette er en morsom middag å la barna være med på å lage! At deigen revner og blir litt skrukkete gjør det hele bare enda mer perfekt!
La barna slå seg løs med å få lage middagen til de voksne.