Barnas favoritt!
Denne oppskriften er en fin basis-oppskrift som kan fint både «pimpes» opp og endres.
Pølser kan byttes ut med f.eks kyllingbiter som du kan steke i en panne ved siden av med forskjellig krydder. Bland sammen oppi kjelen før servering. For en vegtarvariant kan du bruke bønner, kikerter eller linser. Tilsett chili for en hotere versjon.
Du kan også lure inn litt flere grønnsaker – hakk f.eks gulrot i terninger eller rasp på rivjern.
INGREDIENSER:
- ca. 400 g pølser
- ½ gul løk
- Evt hvitløk – fersk eller pulver
- 1-2 ss smør
- 3 ss tomatpure
- 2 ss hvetemel
- 5 dl vann
- 1 buljongterning
- 1 paprika
- Salt og pepper
- ca 2 dl creme fraiche – alternativer er kesam, yoghurt naturell, fløte, gresk yoghurt, kokosmelk., rømme
- Persille
FREMGANGSMÅTE:
Finhakk løk. Del pølsene i biter. Skjær opp paprika i stenger.
Tilsett smør/olje/vann i kjele. La løken surre til den blir gylden.
Tilsett hvitløk og tomatpure, og la det kose seg i et par minutter. Bruk en visp, og tilsett hvetemel. Visp rundt samtidig som du tilsetter litt og litt vann. Tilsett buljongterning. Kok opp og la det småkoke i noen minutter mens du rører jevnlig rundt.
Tilsett pølsebitene og paprika. Rør inn creme fraiche. Bruker du kesam skal du være litt forsiktig med at gryta koker fordi den lett kan skille seg, så bruker du det rører du den inn på slutten.
Smak til med salt og pepper. Har du fersk persille tilsetter du det rett før servering. Tørket persille tilsetter du tidligere i prosessen slik at smakene kommer ordentlig frem.
Server med ris eller pasta – og gjerne en salat.
Jeg brukte blomkålris til min porsjon. Blomkål raspet på grovt jern og evt dampet i mikroen/varmet i pannen hvis du vil ha den varm.
Ris kan også byttes ut med det du har tilgjengelig – pasta eller spaghetti av squash.
Dette var en gryte som falt veldig i smak hos både liten og stor her. Milde smaker og enkle råvarer.
Håper den blir en suksess hos flere!