Noen gang er det enkle det beste!
Denne oppskriften er utrolig enkel, og uten en haug med ingredienser!
Sjokolade er en svakhet for mange, og da er det godt å vite at små mengder faktisk er veldig sunt for oss. Spesiell mørk type, og gjerne med rå kakao. Rik på antioksidanter og kan bidra med å dempe stress er noen av helsefordelene.
Ja til dessert hver dag – og da gjerne en liten bit mørk sjokolade.
Nå er det jo greit å huske at sjokolade er en kaloririk matvare, så det er lurt å begrense mengder.
INGREDIENSER:
- 200 gram sukkerfri sjokolade*
- 1 dl kremfløte
- 1 spiseskje meierismør
*Jeg brukte mørk sukkerfri sjokolade fra Cloetta, kjøpt på Kiwi. Jeg vet også at Rema 1000 selger sukkerfri sjokolade, så en helsekostbutikk er ikke nødvendig
FREMGANGSMÅTE:
Start med å finhakke sjokolade og tilsett alt i en liten bolle.
Varm opp kremfløten til kokepunktet. Hell fløten over sjokolade og rør til alt er løst opp. Rør så inn smøret.
Skulle det være vanskelig å få rørt inn all sjokoladen kan du forsiktig sette bollen over et vannbad for å få opp temperaturen litt igjen. Men da bare akkurat til at sjokolade smelter. For høye temperatur gjør at sjokolade mister glansen. Jo mer finhakket sjokoladen er, jo raskere smelter den inn i fløten.
Sett enten hele bollen i kjølekapet – eller helle over en silikonform som jeg gjorde. La den stå i kjøleskapet minst til dagen etter. Har du satt hele bollen i kjøleskapet bruker du en skje til å former kuler.
Du kan også helle sjokoladen i en liten firkantet form dekket med plastfolie. Da kan du bare løfte sjokoladeblokken ut og skjære firkanter.
Oppbevares i kjøleskapet.
Du kan også tilsette ekstra smaker om du ønsker – f.eks konjakk eller havsalt.
Nå kan du enten la sjokoladetrøflene være som de er, eller alternativt dyppe de i litt mer smeltet sjokolade eller rulle i kakao.
Smaker aller beste om de får hvile litt i romtemperatur før de nytes, men selv rett fra kjøleskapet glir bare tennene igjennom og sjokolade smelter i munnen.
HIMMELSK!