Snickers-dessert i en skål!
En klassisk kombinasjon rørt sammen til en næringsrik og digg dessert!
..eller frokost!
Sjokolade-chiapudding er ganske enkel, så kan du selv velg hvor fancy du ønsker å være med toppingen!
HUSK!
Lag gjerne chiapuddingen kvelden før, så får chiafrøene svellet ordentlig og du får en fyldig konsistens.
Her har dere inspirasjon til tidligere delte oppskrifter med chiafrø:
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
JORDBÆRSYLTETØY MED CHIAFRØ
GYLDEN CHIA-PUDDING
INGREDIENSER – 2 porsjoner:
- 4 dl valgfri melk
- 3-4 ss lønnesirup – ca. 50 gram – evt. honning, kokosblomstssukker, SukrinGold
- 2 gode ss rå kakao – ca. 20 gram
- En klype salt
- Litt vaniljepulver – kan sløyfes
- 6 ss chiafrø – ca. 55 gram
FREMGANGSMÅTE:
Alt. 1 – I en blender:
Ha alle ingrediensene i en blender. Sett i kjøleskapet, slik at chiafrøene kan svelle.
Alt 2 – I en krukke med lokk eller skål:
Rør alle ingrediensene sammen i en skål. Du kan også ha ingrediensene i en krukke med lokk og riste godt. Sett i kjøleskapet, slik at chiafrøene kan svelle. Jeg rører også et par ganger etter den er satt kjølig, slik at jeg er sikker på at chiafrøene får blandet seg godt med de andre ingrediensene.
Juster mengden søtning etter egen preferanse når du skal spise den.
Det samme gjelder mengden melk, og hvor tykk du ønsker at chiapuddingen skal være.
Jeg opplever også at konsistensen blir tykkere når jeg blander ingrediensene sammen i en blender, og at jeg bruker litt mer melk.
TOPPING:
Vaniljeyoghurt
Peanøttsmør
Kakaonibs
SukrinGold