Sjokoladekake til hverdags!
En proteinrik sjokoladekake som metter godt og virkelig løfter lunsjen mange hakk!
Jeg lager som regel denne oppskriften x 5 når jeg først er i gang.
To av kakene topper jeg med ønsket topping for de neste dagene, og resten legger jeg i fryseren.
Da tar jeg bare opp en fryst proteinkake kvelden før eller samme morgen, og legger på toppingen.
Tar jeg den opp om morgen tiner den perfekt frem til lunsjtid, og er dermed veldig fin å ha i veske som mat på farta!
INGREDIENSER:
- 25 gram byggmel*
- 1/2-1 ts bakekakao
- 25 gram proteinpulver med sjokoladesmak**
- 1 ts sukrin gold – evt annen søtning
- 1/2 ts bakepulver
- 1 egg
- Vann – evt melk
*Annen meltype kan helt fint brukes – fullkornsmel, havremel, speltmel eller lignende
**Kan erstattes med mer mel om du ikke har dette, Tilsett gjerne da mer søtning
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.
Bland sammen de tørre ingrediensene slik at det er minst mulig klumper og tørrvarene er godt mikset.
Tilsett egget samtidig med litt og litt av av væsken til du har en glatt kakerøre.
Hell over i en liten ildfast form.
Alternativer: Liten springform eller 3-4 muffinsformer. Du kan også steke de som pannekaker
Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter.
Bruk en stekepinne/tannpirker til å sjekke underveis da tiden varierer veldig utifra stekeovnen og formen du bruker. Når det ikke kommer noe røra på pinnen er kaken(e) ferdig.
Ta ut og avkjøl.
Glasur på kaker er jo prikken over i’en, så topping må til!
Topping kan være:
- Yoghurt – Proteinpudding
- Proteinrik vaniljekrem
- Proteinrik sjokoladekrem
- Syltetøy – tinte bær
- Karamlliserte nøtter
- Nøttesmør f.eks hjemmelaget nutella
- Sukkerfri sirup
Her er sjokoladekaken toppet med den proteinrike vaniljekremen og en blanding av sukkerfrie sjokoladekuler.
Ambassadør for Bodylab