Kake til frokost?
Oh yes – en «kake» full av godsaker, og med deilig topping.
Lukusfrokost!
Denne kan fint lages på forhånd, og er dermed også en perfekt «on the go»-frokost/lunsj eller fryser-fyll.
Selv har jeg laget gresskarpure, og fryst ned i porsjonsposer.
Jeg har forresten fortsatt også rabarbra fra i sommer i fryseren, så jeg tror jeg må lure frem litt sommerfølelse i nærmeste fremtid!
Lag f.eks muffins, og ta med topping i småbokser. Sunn mat på farta!
Tenk litt lenger frem når du lager mat, og dermed kan du spare både penger og unødvendige dårlige valg.
Tilbake til kaka – en saftig og mektig frokost.
Toppingen gir en perfekt balanse.
INGREDIENSER:
- 40 gram havremel* – jeg maler selv i blenderen
- 10 gram proteinpulver i vaniljesmak*
- 1/2 ts bakepulver
- En dæsj kanel og kardemomme
- 1 god ts sukrin gold
- 1 egg
- ca 100 gram gresskarpure (2-3 gode ss) – se tips nedenfor
- 1 ts bakekakao
- Vann/melk
*Bruker du ikke proteinpulver kan du erstatte det med kun havremel. Da kan det være greit å tilsette litt ekstra søtning, og f.eks et dryss vaniljepulver.
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.
Bland alle ingrediensene sammen, utenom bakekakao.
Væskemengden kommer an på proteinpulveret, da noen typer trekker til seg mer væske enn andre. Tykkelsen skal være som en vanlig kakerøre.
Tilsett 2/3 av røra i en liten springform evt 3-4 stk muffinsformer. Bland bakekakao inn i den siste 1/3 av røra. Fordel sjokoladerøra over kaken, og bruk en kniv til å marmorere rørene sammen.
Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter. Steketiden blir kortere hvis du lager den som muffins.
Toppingen jeg brukte var gresk yoghurt vanilje, zero sirup i toffee og hjemmelagde karamelliserte mandler.
Gresskarpure:
Bak flaskegresskar i biter i ovnen eller damp/kok i kjele. Mos med stavmikser
Karamelliserte mandler:
Rist mandler i stekepannen sammen med sukrin gold eller annen ønsket søtning.
Pekannøtter / valnøtter hadde nok vært et veldig godt alternativt som topping – de nøttene er utrolig gode som ristet, og gir enda litt mer smak enn mandler.
Når man lager sånne porsjonskaker er det ekstra godt å kunne skrape bollen for røre – for å smake på røra er jo halve moroa!
Ambassadør for Bodylab
[…] MARMOR-GRESSKARKAKE TIL FROKOST […]