En pai uten bunn!
«Skinny pumpkin pie»
For en deilig lukt det ble i heimen da denne stekte!
Krydderblandingen har mye å si for å få frem den riktige smaken.
Dette er en veldig mager versjon, som mangler det mange kanskje liker best – nemlig skorpa/bunnen.
Ønsker du en bunn, heller du bare fyllet oppå den før du steker.
Denne er veldig god i seg selv – og jeg savnet ikke en bunn.
Jeg anbefaler virkelig å ha en god skje med vaniljeyoghurt, vaniljepudding, pisket krem eller vaniljeis ved siden av.
Det gir en frisk balanse mot krydderet i kaka.
Til servering er det både dekorativt, og gir en ekstra god sødme med et dryss sukrin melis og litt Sukrin sirup.
Alternativer til sirup er den klassiske lønnesirupen eller zero topping fra Bodylab
INGREDIENSER:
- 40 gram fibra fullkornsmel
- 30 gram sukrin
- 40 gram sukrin gold
- 1/2 ts vaniljepulver
- 2 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 1 ts «pumpkin spice»
- 100 gram gresk yoghurt naturell – eller mager kesam
- ca 450 gram gresskarpuré
- 1 egg – kun eggehviten kan også brukes
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 175 grader.
Bland sammen alle ingrediensene, og hell oppi en kakeform.
Stekes midt i ovnen i ca 35-40 minutter.
Tiden avhenger litt av hvor stor form du bruker.
Stikk gjerne en kniv eller kakepinne i midten for å sjekke.
Avkjøl – og sett i kjøleskapet til den er ordentlig kald – noen timer, men gjerne over natten.
Og for dere som lurer: ca 450 kalorier for hele kaken! Altså rundt 70 kalorier per kakestykke om den deles i 6 biter.
Ambassadør for Bodylab
[…] MAGER “PUMPKIN PIE” […]