Gulrotkake i forkledning!
Dette var så ubeskrivelig godt, og jeg tok meg selv i å lukke øynene og bare nyte smakene.
Jeg har prøvd mange ulike varianter av den klassiske havregrøten. Den lille vrien i dette innlegget er nok ikke den særeste varianten.
Raspet squash eller blomkål og cottage cheese rørt inn i havregrøten er noen andre varianter.
Å blande inn et egg i havregrøten kan virkelige anbefales. Det er med på å øke proteininnholdet og gir en utrolig kremet konsistens. Det tilfører også sunt fett fra eggeplommen.
Du kan skille plommen fra eggehviten og da kun bruke eggehviten om du kun ønsker et høyere proteininnhold og redusere litt på kaloriene. Husk bare at plommen inneholder utrolig mange gode næringsstoffer, og er absolutt den delen av egget som gir den fyldige konsistensen.
INGREDIENSER:
- Havregryn + vann/melk
- Finrevet gulrot – jeg brukte ca 50 gram
- 1 egg – evt 1-2 eggehviter – kan sløyfes
- 1 ss proteinpulver i vaniljesmak*
- En dæsj kardemomme og kanel
*Hvis du ikke har/bruker proteinpulver tilsetter du litt ekstra søtning
FREMGANGSMÅTE:
Tilsett havregryn og væske i en kjele. Kok opp. Når det er et par minutter igjen tilsettes gulrot og egg. Ta kjelen av platen og tilsett proteinpulver, kardemomme og kanel.
Toppet med ostekrem-saus, karamelliserte mandler, litt mer kanel og sukrin gold.
Du kan også tilberede grøten i mikroen om du foretrekker det. Fremgangsmåten blir da den samme.
Ostekrem-saus:
Philadelphia (light eller vanlig), sukrin melis og en skvett melk. Evt vaniljepulver hvis du har.
Karamelliserte mandler:
Grovhakk mandler og varme de opp i en stekepanne på middels varme sammen med sukrin gold. Ikke bruk for høy varme. Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang, og oppbevar det som blir igjen i en liten glasskrukke.
Dessert til frokost!