Luftig og mektige pannekaker
Nydelig på smak!
Disse pannekakene får en ekstra deilig konsistens på grunn den lille vrien på fremgangsmåten på røra.
De er selvfølgelig aller best nystekte, men passer også utmerket å preppes på forhånd.
Lag dobbel porsjon, og dermed har du frokost/lunsj eller kveldsmat for et par dager i slengen.
Du kan også putte en porsjon i fryseren, så har du et måltid raskt tilgjengelig.
Pannekakene kan da bare tines på benken, over natten i kjøleskapet eller varmes opp i mikroen/stekeovnen.
Til og med i en brødrister kan du tine opp tisse. Pass ekstra på!
La oss inspirere hverandre.
Del fristende retter med pannekaker og bruk taggen #pannekaketårn flittigepå Instagram!
Denne gangen har jeg gått for en veldig klassisk kombinasjon.
Havrepannekaker med et hint av vanilje, toppet med «peanøttsaus» og friske jordbær.
INGREDIENSER:
- 50 gram havremel – enten kjøpt ferdig eller kjør havregryn i en blender.
- 1/2 ts bakepulver
- 1 ss sukrin gold
- 1 dæsj vaniljeekstrakt – hvis du har – evt steviadråper med vanilje eller vaniljepulver
- 1/2 dl melk
- 1 egg – eller kun eggehviten
FREMGANGSMÅTE:
Skal du bruke hele egget skiller du eggeplommen og eggehviten for seg.
Eggehviten skal brukes senere, så hell den over i en egen skål.
Pass da på at du ikke får med noe eggeplommen sammen med eggehviten.
Det vil forhindre at du får stivpisket eggehviten.
Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle.
Tilsett vaniljeekstrakt, melk og evt eggeplommen.
La blandingen hvile på benken.
Mens den tykke røra får svelle litt, kan du begynne å stivpiske eggehviten.
Når eggehviten er så stiv at du kan snu bollen på hodet er den klar.
Vend eggehviten forsiktig inn i røra.
Stekes på middels sterk varme til de er lett gyldne på begge sider.
Så er det bare å toppe tårnet med ulike godsaker!
Her har jeg altså valgt en deilig peanøttsaus og friske jordbær.
Du kan enten bruke peanøttmel + søtning + vann + en klype salt eller PB2 + vann til ønsket konsistens.
Med litt mer væske enn anbefalt blir «peanøttsmøret» om til peanøttsaus.
Litt av sausen fordelt på toppen, og resten i en skål.
Det er jo tross alt viktig å ha nok saus til alle pannekakene!
Vanlig peanøttsmør kan selvfølgelig også brukes.
Dere som har sett mine tidligere tårn vet at man lett kan tilsette proteinpulver i røra hvis man ønsker det.
Dette øker proteininnholdet i pannekakene som også bidrar til lengre metthetsfølelse.
I tillegg vil proteinpulver med f.eks vaniljesmak bidra til en ekstra søtsmak.
Tilsett proteinpulver ved å bytte ut deler av havremelet, eller øk væskemengden.
Verre enn det er det ikke. Tykke og luftige.
HUSK: #pannekaketårn