En lett dessert – perfekt som hverdagskos!
Og hvis du har friske bær tilgjengelig er det også veldig godt som ekstra topping!
I denne oppskriften har jeg brukt vanilje-yoghurt, men her er det bare å være kreativ.
Bytt ut med andre smaker på yoghurten.
Lag bærsausen med andre typer eller en miks av bær.
Denne holder seg fint noen dager i kjøleskapet, så du kan fint doble oppskriften når du først er i gang.
INGREDIENSER:
- 2 gelatinplater
- 1 beger yoplait dobbel 0 % vanilje – Du kan også selvsagt brukt mager kesam vanilje/ gresk yoghurt vanilje
- 150 gram gresk yoghurt naturell
- 2 ss sukrin melis
- Litt vaniljepulver – hvis du har.
- 2 ss vann
FREMGANGSMÅTE:
Bløtlegg gelatinplatene i ca 10 minutter, slik at de blir myke.
Bland alle ingrediensene, bortsett fra gelatinplatene og vannet.
Juster med søtning etter hvor søtt du liker det.
Kok opp 2 ss vann.
Klem mest mulig væske ut av gelatinplatene, og løs de opp i kokevannet. Tilsett gelatinoppløsningen i en tynn stråle oppi yoghurtblandingen.
Hell alt oppi ønsket former.
Oppskriften gir 1-2 porsjoner. Alt etter hvor «grådig» du er på porsjonene.
Fordel f.eks over i to glass, så har du kveldskosen klar til deg og en til!
JORDBÆRSAUSEN:
Mens puddingen stivner i kjøleskapet lar frosne jordbær tine i en skål på benken.
Mos jordbærene med en stavmikser eller i en blender.
La sausen renne igjen en sil om du ønsker en helt glatt saus.
Smak til med sukrin melis om den trenger mer sødme.