«Everything but the bagel»
Dagens oppskrift lages fast her i heimen, og vi går ganske fort igjennom en krukke
Dette er virkelig en smaksforsterker, og som jeg virkelig anbefaler at dere prøver.
Jeg har skjønt at bagels og krydder «Everything but the bagel» er en stor greie i USA om dagen. Da jeg så hvilke ingredienser som var oppi måtte jeg bare teste ut for å se om den virkelig er verdt all «hypen».
Både gubben og jeg er hekta.
Så ja – lag og nyt!
INGREDIENSER:
- 2 ss sesamfrø
- 2 ss sorte sesamfrø*
- 2 ss valmuefrø
- 2 ss hvitløkspulver – gjerne grovt kvernet
- 2 ss løkpulver – gjerne grovt kvernet
- 2 ts havsalt
*Kjøpt i en dagligvarebutikk med stort utvalg av krydder og eksotiske matvarer.
FREMGANGSMÅTE:
Tørrist hvite sesamfrø i stekepanne. Dette gir de enda mer smak.
Tilsett alt i et glass eller en boks og rist løs.
TIPS TIL TOPPING:
- På kokt/stekt egg
- Most avokado
- Bakte søtpotetskiver
- Laks
- Kylling
- Hjemmebakt rundstykker/brød
Dekorativt på benken eller fin som en liten «vertinnegave»
Maiskake med parmesan, hjemmelaget guacamole, kokt egg og krydderblandingen.
Sunt og godt – rett og slett nydelig!
Jeg synes det er utrolig morsomt med diverse DIY-prosjekter – og ihvertfall innenfor matverden.
Det blir helt klart flere krydderblandinger her bloggen fremover!
[…] over DENNE krydderblandingen eller bruk det du har – valmuefrø, linfrø og sesamfrø. Et lite dryss […]
[…] RuccolaSpekeskinkeAvokadoVårløkCherrytomaterSyltet rødløkAlfaspirerHjemmelaget krydderblanding […]
Eg tror at det må være sprøstekt løk og hvitløk, med vanlig pulver ble det ganske stramt! Da må man tilsette mindre.
Nei, bruker ikke sprøstekt løk/hvitløk, men tørket.