En nydelig start på dagen!
Søtpotet!
Hva er det man ikke kan bruke denne rotfrukten til?
Sødmen og konsistensen gjør den utrolig universell – både til frokost som til middag!
Til og med bakst – muffins, pannekaker – eller hva med søtpotet-BLT sandwich?
På jakt etter andre retter til å bruke søtpoteten til?
Da har jeg flere i arkivet her på bloggen:
Søtpotet-vaffel laget av 3 ingredienser
Søtpotet-pannekaketårn – 2 ingredienser
Men nå altså til denne søtpotet-kremen med nydelig topping.
INGREDIENSER:
- Søtpotet
- 1 ts lønnesirup eller SukrinSirup – SukrinGold kan også brukes
- En liten klype havsalt
- En liten dæsj kardemomme – kan sløyfes
FREMGANGSMÅTE:
Stikk hull på søtpoteten, og bak i enten mikro eller ovn.
Jeg brukte mikroen, og snudde den underveis.
Dette går fortere enn i ovnen, og resultatet blir like bra.
Tiden varierer etter størrelse og styrke på mikro.
Når den er helt myk igjennom er den klar.
La den avkjøle seg litt før du tar ut innmaten av skinnet.
Bland søtpotetmosen sammen med sirup, salt og kardemomme.
TOPPING:
Vaniljeyoghurt – gresk yoghurt eller f.eks kvarg
Bringebær
Peanøttsmør uten tilsatt sukker
Kanel
Sukrin gold
Mandelsmør er også utrolig godt – hjemmelaget eller kjøpt.
Har du ikke nøttesmør kan jeg anbefale hakket nøtter – eller hjemmelagde karamelliserte nøtter.
Søtpotet er en flott karbohydratkilde, som metter godt.
Det er viktig å tenke på at måltidet burde ha en god balanse av alle næringstoffene.
Velg derfor topping som tilfører måltidetproteiner og sunt fett.