Crunchy og med en frisk dressing.
Så enkelt – og så godt!
Nydelig tilbehør til middagen – og ikke bare under grillsesongen.
Smaker også godt til den klassiske søndagssteika, biffen eller laks.
TIPS:
Tilsett kokt quinoa eller byggryn for en enda mer mettende salat.
INGREDIENSER:
- 1 brokkoli
- 1/2 rødløk
- 30 gram rosiner*
- 15 gram pinjekjerner*
*Du kan fint juster mengden etter smak, og ikke noe som må være nøyaktig på målet. Noen ganger tar jeg like deler rosiner og pinjekjerner
Dressing: - 200 gram kesam eller rømme/yoghurt
- 1 ss hvitvinseddik
- 1-2 ss sukrin
- Salt og pepper
- Evt. 1 ss majones – for en fyldigere smak
FREMGANGSMÅTE:
Skjær brokkolien opp i små biter, og skyll bitene.
Rist bort og la brokkolien renne av seg slik at dressingen fester seg bedre.
Hakk rødløken i små biter.
Jeg liker også å hakke rosiner og pinjekjerner litt slik at de blir fordelt bedre i blandingen.
Bland sammen alle ingrediensene i en skål til dressingen i en stor skål. Smak til med syre og søtning. Sitronjuice kan også tilsettes for en frisk smak.
Vend inn brokkoli, rødløk, rosiner og pinjekjerner.
Sett kjølig.
Lag gjerne brokkolisalaten en stund før servering slik at smakene får satt seg.
Prikken over i’en:
Sprøstekt spekeskinke – eller baconterninger.
Dette tilfører en nydelig salt smak på salaten.
Om rå løk ikke er en favoritt, spesielt for oss med barn, kan dette selvfølgelig utelates.
Syltet rødløk er også utrolig godt som erstatning for rå løk.
Salaten holder seg veldig bra noen dager i kjøleskapet.
Lag gjerne en dobbel porsjon så har du et sunt tilbehør til middag eller lunsj!