En klassisk suppe-oppskrift!
Supper er alltid en stor suksess her i huset!
Denne suppen er utrolig enkel å lage, og er perfekt selv på en hektisk hverdag.
Vi har alltid suppe på menyen minst en gang i uken, og denne suppen er jevnlig innom middagsbordet.
Blomkålsuppen er mild på smak for barn, men samtidig ikke «kjedelig» for oss voksne.
Rett og slett nydelig!
Supper er perfekt høstmat, men denne suppen er så lett både på smak og fremgangsmåte at den er det året rundt.
Du kan enten beholde den kjøttfri eller toppe suppen med sprøstekt bacon, skinkestrimler, chorizo, pølsebiter, stekt kylling eller svinekjøtt i strimler.
INGREDIENSER:
- 1 middelstor gul løk
- 1/2 purre
- 2 blomkålhoder – 3 om de er veldig små
- 1 liter vann + 2 grønnsaksbuljong-terninger
- 1-2 dl lettere matfløte*
- Salt og pepper
- Urter
*Du kan f.eks bruke 50/50 melk og matfløte, eller bare melk for en lettere versjon.
FREMGANGSMÅTE:
Hakk opp løken og skjær purren i skiver.
Blomkålhodene skjæres eller bare knekkes opp i små buketter.
Skyll blomkålbitene.
Da alt skal blendes sammen med en stavmikser trenger du ikke være så nøye på størrelsen på grønnsakene.
Surr løken i en kjele med en liten skvett olje eller bare litt vann.
Rør rundt til den har blitt blank og myk.
Tilsett purre og blomkål. Rør rundt.
Hell vannet og legg buljongterningene oppi kjelen.
La alt småkoke i ca 15 minutter til blomkålen har blitt mør.
Nå kan du velge å ta ut noen av blomkålbitene, for å ha noen biter i suppen når den skal serveres.
Ønsker du en helt glatt suppe lar du alle bitene forbli oppi kjelen.
Blend alt sammen til med en stavmikser.
Rør inn matfløte/melk.
Smak til med salt og pepper.
La suppen småputre i et par minutter.
Rør inn litt finhakket urter om du har – f.eks persille
Server!
[…] Kremet blomkålsuppeNydelig og heit gulrotsuppe […]