Til frokost, kveldsmat eller i turmatboksen!
I røra er det tilsatt grovere mel, og dermed metter de litt mer også!
De er selvfølgelig aller best nystekte – men er utrolig gode kalde og passer ypperlig til å fryses!
Frys med mellomleggspapir mellom lappene eller i flere bokser/fryseposer, så er det enkelt å ta opp ønsket antall.
Her har jeg toppet med vaniljeyoghurt og rørte jordebær.
Andre klassiske toppinger er smør eller smør og brunost.
Gode er de å spise naturelle også!
INGREDIENSER:
- 400-500 gram kald risgrøt
- 2 egg
- 4 ss smeltet og avkjølt smør – kan sløyfes
- 50 gram fullkornsmel – eller annen meltype
- 4 ss søtning – jeg bruker Sukrin og SukrinGold
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts kardemomme
- Litt vaniljepulver – evt. 1/2 ts vaniljesukker
FREMGANGSMÅTE:
Rør alt godt sammen til en jevn røre.
Stekes i panna på middels varme, gjerne med litt smeltet smør i stekepanne.
Når det kommer små hull på overflaten er de klare for å snus.
Stek til de har blitt gyldne på begge sider.
Server med moste bær/syltetøy, rømme/vaniljekesam og et dryss SukrinMelis.
Eller har du kanskje en skive brunost som favoritt?
Det blir så og si alltid laget rislapper hvis vi har rester av risgrøt.
Gjør det samme med havregrøtrester!
RØRTE JORDBÆR:
- 1 pose frosne jordbær – tint – eller fersket
- SukrinMelis – hvis det er behov
FREMGANGSMÅTE:
Versjon 1:
Bruk en stavmikser eller ha bærene i en blender om du ønsker den helt glatt.
Du kan også la sausen renne igjennom en sil, slik at den heller ikke inneholder noe frø.
Smak til med søtning.
Versjon 2:
Mos jordbærene med en gaffel om du ønsker biter av bær.
Smak til med søtning.
TIPS!
Prøv et super enkelt jordbærsyltetøyet med chiafrø.
Chiafrø virker det som en fortykningsmiddel.
Begge variantene kan fint fryses!