Med vaniljeyoghurt, blåbær og mandelsmør!
Helt tilslutt – en liten skvis sitronjuice.
For en frisk og deilig kombinasjon.
Saftige lapper, eller tykke pannekaker, som metter godt!
Lag dobbel eller trippel mengde av oppskriften, og stek flere lapper når du først er i gang.
Deilige lapper klart til et måltid i et par dager fremover.
..hvis du ikke må dele disse med flere da!
Rester kan også puttes i fryseren.
Legg en porsjon lapper i en boks som tåler fryser.
Perfekt å ha tilgjengelig om du har litt dårlig tid en dag.
Ta boksen opp av fryseren, legg på ønsket topping.
Sunn mat på farta som tiner i løpet av kort tid.
I oppskriften har jeg brukt cottage cheese, en «klumpete» ferskost med høyt proteininnhold.
Jeg vet det er mange som ikke er tilhenger av konsistensen til cottage cheese, men siden røra blir mikset sammen med en stavmikser blir den fri for klumper.
Eventuelt kan du bytte ut cottage cheese med kvarg/kesam.
Kvarg/kesam har en tykkere konsistens enn vanlig yoghurt, og med et høyt proteininnhold.
INGREDIENSER:
- 150 gram cottage cheese
- ca 2 ss havremel – eller havregryn
- 1 egg
- 1/2 ts bakepulver
- 1 ss SukrinGold
- 1 dæsj kardemomme
- Melk eller vann
FREMGANGSMÅTE:
Ha alle ingrediensene i en bolle. Bruk en stavmikser og blend alt sammen til en glatt røre.
Du kan også ha ingrediensene i en blender.
Spe med litt melk eller vann.
Tykkere røre vil gi tykkere og mer fluffy lapper. Juster etter eget ønske.
La røren svelle 10 minutter på benken.
Stekes i stekepanne på middels sterk varme.
Legg pannekakene på et fat, ha på ønsket topping – og nyt!
Du trenger verken stavmikser eller blender for å lage disse pannekakene. Hvis du ikke bryr deg om at pannekakerøra skal være klumpfri kan du bare røre alle ingrediensene sammen eller bruke en gaffel til å mose litt.
Toppet med:
Et par skjeer vaniljeyoghurt, tinte blåbær vendt i litt sukrin melis, mandelsmør og litt ferskpresset sitronjuice.
Mandelsmør har blitt lettere tilgjengelig i mange butikker, men jeg har også tidligere delt oppskrift på hjemmelaget mandelsmør!
Blåbærene kan også vendes forsiktig inn i røra rett før stekning.
En ekstra god variant er med hakket sjokolade i røra!