Som bringer frem barndomsminner fra skolekjøkkenet
Rullekake – den gode «gamle» rullekaka.
En av de første kakene, i tillegg til muffins, som man fikk testes seg på som barn på skolekjøkkenet.
Kanskje ikke like kjent for dagens unger?
Frøkna her i huset inviterte til cafe, så da måtte hun selvfølgelig få servere noe godt til kaffen.
Rullekake var dagens på menyen, og ei veldig stolt frøken serverte flere skiver til gjestene sine.
#bakeglede
Rullekake er jo egentlig bare et veldig tynt sukkerbrød – akkurat som et blankt lerret.
Her er det bare å slippe kreativiteten løs, og bruke smaker du liker!
Friske bær, hakket mørk sjokolade og nøtter er noen andre ting som du kan fylle med.
Du kan også dekke kaken med krem eller yoghurt på utsiden for en «bløtkake»
INGREDIENSER:
- 4 egg – romtemperert
- 60 gram Sukrin+ (125 gram om du bruker Sukrin)
- 1/2 ts bakepulver
- 100 gram mel – jeg brukte 50/50 hvetemel og sammalt hvetemel
- 1/2 ts vaniljepulver – evt. vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
FREMGANGSMÅTE
Sett stekeovnen på 200 grader.
Pisk egg og sukrin sammen til en luftig eggedosis. Dette kan ta en liten stund.
Sikt over bakepulver, mel og vanilje. Vend forsiktig inn sammen med eggedosisen.
Fordel røren over et bakepapir lagt på en langpanne.
Stekes midt i ovnen i ca 8 minutter.
Legg et nytt bakepapir på kjøkkenbenken og strø sukrin utover.
Legg kakebunnen oppå sukrinen.
Smør sukkerfritt syltetøy over kakebunnen – ca 200 gram.
Du kan også smøre pisket krem eller en tykk vaniljeyoghurt utover.
Rull forsiktig sammen.
Skal den ikke spises med en gang burde den dekkes med plast slik at den ikke tørker.
Har du fylt med krem eller yoghurt må den i tillegg oppbevares i kjøleskapet.
Pynt fatet med litt ekstra bær, og server gjerne med gresk yoghurt/kesam med vanilje, is eller pisket krem.