En obligatorisk juledessert i mange hjem!
En annen ting som er obligatorisk i riskremen her i huset er en mandel! Jakten på mandelen.
Første jakten skjer på lille julaften, med en mandel i risgrøten.
Siden ingen av oss er supergira på marsipan er marsipangrisen byttet ut med flax-lodd.
En vakker dag vinner vi vel millionen?
Rød saus er for et naturlig tilbehør til riskrem.
Gubben spiser riskremen helt naturell, og vil ikke ha rød saus på.
Resten av oss må ha på litt, og vi har alltid rød saus tilgjengelig.
I denne oppskriften har jeg brukt sukkerfri saft for å lage rød saus.
Ofte lager jeg rød saus på naturlige ingredienser, og da som regel av jordbær.
I DETTE innlegget har jeg delt oppskrift på en veldig enkel rød jordbærsaus laget av frosne jordbær. Nydelig som topping på andre måltider som pannekaker, is og yoghurt.
OPPSKRIFT:
- 6 dl kald risgrøt
- 3 dl kremfløte
- Frøene fra en halv vaniljestang – evt. 1 ts vaniljesukker
- 2 ss SukrinMelis
Pisk kremfløte sammen med vanilje og SukrinMelis.
Vend risgrøten og pisket kremfløte sammen.
Sett kaldt.
Kan lages dagen før servering.
Rød saus:
- 2 dl sukkerfri rød saft – eks. smak av husholdningssaft, bringebær eller jordbær
- 1,5 dl vann
- 1 god ts potetmel
Varm opp saft, vann og potetmel.
Rør jevnlig på middels varme.
Rør til det tykner, men ikke koker.
Hell over på en liten mugge og avkjøl.
Sett i kjøleskapet til servering.
Lykke til i jakten på mandelen!