Et spicy måltid som er nydelig til lunsj eller middag
Bare lefsa i seg selv har et naturlig høyt innhold av protein, og er dermed også et perfekt alternativ for de som ikke spiser kjøtt eller som ønsker å redusere kjøttinntaket.
Med lefsa som base kan fyllet varieres i det uendelig med andre godsaker. Man kan også tilsette ekstra smak i selve lefsa med urter og andre krydder.
Den kan også brukes som pizzabunn.
Lag gjerne dobbelt mengde, så har du lefse til et måltid og pizzabunn til et annet.
INGREDIENSER – 1 lefse:
- 0,5 dl kikertmel
- 0,75 dl vann
- En liten klype havsalt og pepper
- Alt: En liten skvett olje
FREMGANGSMÅTE:
Pisk sammen ingrediensene til en klumpfri røre.
La røren svelle i minst 30 minutter.
Hvis du ikke har en non-stick stekepanne tilsetter du litt olje eller smør i panne.
Stekes på middels sterk varme.
Snu når overflaten har stivnet.
Jeg foretrekker en litt rennende røre, men du kan juster litt ned på vannmengden om du ønsker en tykkere lefse
FYLLET:
- Ferdigstekt kylling i strimler blandet sammen med rød pesto
- Most avokado smakt til med fersk limejuice, hvitløk, salt og pepper
- Syltet rødløk
- Strimlet salat
- Yoghurt naturell
- Hakket koriander
[…] Kikertlefse, ruccola, reddik, gulrot, lettere spekeskinke, fetaost, hjemmelaget krydderblanding, chiliflakes, […]
Hei, har laget disse med tykkere røre (50/50 mel og vann) men synes de ikke holdet seg sammen når jeg ruller dem. Et det derfor du lager røren tynnere? 🙂
Hei Anette. Jeg har også stekt med mindre vann, men da har jeg stekt de mer som mindre lapper. Føler at de blir fastere og deler seg opp ved tykkere røre ja. Prøv å tynne ut neste gang 🙂
[…] Kikertmel.Ikke et klassisk mel laget av korn, som det tradisjonelle hvetemelet. Kikertmel er finmalt tørket kikerter, så altså fra en belgvekst. Ikke et klassisk mel man som man kan bake som normalt med, men allikevel mange ulike bruksområder.Prøv f.eks å lage en nydelig wrap […]