Crispy og søte
Karamelliserte valnøtter – uten bruk av sukker.
Fantastisk som topping på kaker, muffins, is, diverse desserter, havregrøt, pannekaker osv.
Oppskriften består av kun to ingredienser.
Fibersirup gir en litt mer karamellisert overflate enn om du bruker sukrin gold.
En ekstra ingrediens som er med på en ekstra god vri er å tilsette en liten klype havsalt.
Kombinasjonen søtt og salt. Perfekt balanse.
Du kan også tilsette smaker som vanilje, kardemomme og kanel.
INGREDIENSER:
- 50 gram valnøtter
- 2 ss sukrinsirup gold – evt. sukrin gold eller lønnesirup
FREMGANGSMÅTE:
Hakk valnøttene oppi i biter.
Varm en stekepanne på middels varme.
Tilsett fibersirup/sukrin gold og valnøttene i stekepannen.
For å holde på sprøheten i nøttene uten at de blir brente er det best å ikke skru varmen for høyt opp.
Vend og rør til nøttene har fått en gylden farge.
Avkjøl på en tallerken eller benken. Bryt de opp i biter igjen.
Oppbevar i et glass med tett lokk.
Jeg har blitt helt hektet på disse nøttene. Gir virkelig desserten det lille ekstra!
Hva med en gulrotkake med vanilje-proteinkrem og karamelliserte valnøtter til lunsj?
[…] med vaniljekrem og karamelliserte valnøtter til […]
[…] Karmalliserte valnøtter – hakket valnøtter + sukrin gold ristet på middels varme i stekepanna […]
[…] Toppet med proteinpudding i vaniljesmak og bringebær.Anbefaler også å toppe pannekakene med litt crunch – som f.eks karamelliserte nøtter […]
[…] også f.eks røre inn litt philadelphia naturell for en enda mer autentisk “ostekrem”.Karamelliserte valnøtterSukrin gold og zero topping fra […]
[…] på de karamelliserte nøttene finner du HER.Valnøtter kan byttes ut med f.eks […]
[…] variasjon til topping:Hjemmelaget granolaHakket nøtter Sukkerfrie karameliserte mandlerRistet […]
[…] Karamlliserte nøtter […]
[…] lager også en stor boks med vanilje-proteinkremen og karamelliserte mandler, så har jeg som topping til ulike måltider. Passer på pannekaker, frokostkakene, vafler, […]
[…] Sukkerfrie karamelliserte valnøtter […]
[…] bær holder seg fint noen dager i kjøleskapet.Nøttetopping er enten et type nøttesmør eller karamelliserte nøtter. Velger jeg nøttesmør har jeg det oppå med en gang. Blir det karamelliserte nøtter har jeg […]