En klassisk og nydelige liten bolle!
Mini-kanelsnurrer, kanelruller, gifflar, gifler..
Det er ikke mangel på kallenavn på denne godsaken.
Uansett – duften av nystekt søt gjærbakst som fyller huset er helt himmelsk!
Denne oppskriften gir mange kanelgifflar om du bare lager dette av deigen!
Som beskrevet lenger ned er de perfekte å fryses, så fyll opp fryseren!
Tips til flere varianter som kan lages av samme deig – uten ekstra mye jobb:
Vanlige kanelsnurrer / kanelknuter
Tradisjonelle boller uten noe fyll
Boller med sjokoladebiter eller rosiner
Sjokoladesnurrer / sjokoladeknuter hvor kanel er byttet ut med kakao og hakket mørk sjokolade
Deilige salt karamell-snurrene jeg har delt tidligere
Så til oppskriften på kanelgrifflar.
Start med å lage bolledeigen.
Da er grunnoppskriften på luftig søt gjærbakst en naturlig valg!
Mens deigen hever blander du sammen kanelsmøret.
INGREDIENSER – Kanelsmør:
- 100 gram meierismør – romtemperert
- 2 ss Sukrin
- 4 ss SukrinGold
- 2 ss kanel
FREMGANGSMÅTE – Kanelgifflar:
Lag kanelsmøret mens deigen hever.
Rør sammen mykt smør, søtning og kanel.
La smøret stå på benken til du skal bruke det.
Når deigen er ferdighevet er det på tide å lage kanelgriflene.
Del deigen i to, og kjevle ut den første deigen til et stort rektangel.
Smør utover fyllet, men ikke helt ut til kanten på langsiden.
Del rektangel i to på langs.
Fold deigen 3-4 ganger mot ytterkanten hvor det ikke er smurt smør.
Ha gjerne vann på fingrene og fukt skjøten, slik at den fester seg ordentlig.
Skjær opp biter på ca. 2 cm.
Pass på at skjøten er på undersiden når du legger griflene over på et bakebrett med bakepapir.
Legg over et kjøkkenhåndkle, og la de etterheve i ca. 30 minutter.
Sett stekeovnen på 225 grader.
Ønsker du en ekstra gylden overflate pensler du toppen med et pisket egg.
Stek ett og ett brett om gangen hvis du fyller flere brett.
Sett stekebrettet midt i ovnen, og stek i ca. 8-10 minutter.
Tiden avhenger av stekeovn og størrelse på bollene.
Når undersiden har fått en gylden farge er de gjennomstekte.
Del den i to på langs og fordel fyllet på de to halvdelene. Pass på å ha en kant på den ene langsiden uten fyll.
To dyktige bakehjelpere hjalp til med å lage disse!
Mammahjertet smelter!
Putt de som ikke skal spises i fryseren så fort de har blitt avkjølt.
Når lysten på en bolle eller to blir for stor, eller du får besøk og vil ha noen godt til kaffen, er det ikke lange ventetiden før «nybakte» boller er klare!