Kaffe-tid!
Jeg måtte bli ganske så «voksen» før jeg begynte å drikke kaffe. Den ble først et fast innslag etter at eldstemann ble født.
Småbarnslivet og lange netter..
Det er veldig spennende å teste ut ulike metoder for tilberedning av både mat og drikke. Som en skikkelig matnerd har jeg en lang liste over metoder/retter jeg ønsker å teste ut i tiden fremover. Resultatet av flere vil nok havne her også.
Kaldbrygget kaffe krever en del mer bryggetid, og er dermed ikke en express-variant hvis du er kaffetørst.
Selve prosessen er enkel, og når den først er laget har du kaffe for et par dager. Om du ikke er som min kjære som inntar fire kopper kaffe før frokosten er spist.
INGREDIENSER:
- 90 gram kaffe malt for presskanneKaffe
- 8 dl kaldt vann
- Evt søtning – steviadråper eller f.eks vaniljedråper fra bodylab
FREMGANGSMÅTE:
Ha kaffe,vann og søtning i en presskanne. Rør godt rundt. Sett på lokket.
Dytt ikke ned stempelet. La kannen stå på kjøkkenbenken i 10-12 timer.
Trykk ned stempelet. Hell gjerne kaffen over på en ny kanne/flaske – eller rett over i et glass med isbiter. Smak til med mer søtning etter behov.
Oppbevar kaffen i kjøleskapet. Holdbarheten er fint noen dager.
Ambassadør for Bodylab
Om du ikke er latte-tilhenger kan du fint utelukke melken.
På grunn av den litt ekstra konsentrerte smaken er den også god å tilsette hvis man skal ha litt kaffesmak i dessert/bakeverk eller f.eks en mocca-milkshake.
Min kjære er en stor kaffedrikker, og passer stadig på å forsvare mengden med at det både er sunt og at de som drikker mye kaffe lever lenger.