Julebrød + smør + brunost
En nydelig kombinasjon!
Spesielt godt rett ut av ovnen – og lukta er virkelig himmelsk.
Mettende, bare grovt mel og proteinrik.
Perfekt til frokost – matpakkefyll eller som kveldskos!
Julebrød, eller julekake som den også kalles, er et must her i huset!
Da er det også veldig greit å ha oppskrift på en hurtig-variant
INGREDIENSER:
- 110 gram – 2 dl – fibra fullkorsmel eller annen meltype
- 90 gram – 2 dl – havremel eller små lettkokte havregryn
- 50 gram – 0,5 dl – sukrin gold
- 1 ss bakepulver
- 0,5 ts kardemomme
- En klype salt
- 30 gram lett margarin – behøver ikke smeltes. Evt vanlig meierismør som da er romtemperert
- 250 gram mager kesam eller original. Vanilje kan også brukes
- 50 gram rosiner
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 225 grader.
Bland sammen tørrvarene.
Tilsett smør og mager kesam.
Bland alt fort sammen, gjerne med en kjøkkenmaskin.
Bland inn rosinene.
Noen av rosinene kan erstattes med sukat hvis du ønsker en skikkelig «julekake»-variant.
Strø litt mel på benken
Skrap ut deigen og strø litt mer mel på toppen.
Trykk deigen flat med fingrene til den er ca 1,5 til 2 cm tykk.
Bruk et glass eller en pepperkakeform til å trykke ut rundinger.
Legg over på et bakepapir.
For en ekstra glans kan du pensle toppen med sammenpisket egg.
Stekes midt i ovnen i 8-10 minutter.
De er ferdig når de har blir gyldne på undersiden.
Disse kan utmerket fryses!
Putt i matboksen om morgen, så er de tint til lunsj.
Til tross for kun grovt mel og havregryn disse godsakene utrolig saftige!
Som å spise en søt hvetebolle som bare smelter bort i munn!
Disse som er avbildet her er litt mørkere enn de jeg lager normalt.
Da jeg lagde disse brukte jeg fiberhavregryn som har en mørkere farge enn vanlige havregryn.