Riskrem for musklene..!
Friskt, mektig, kremet, søtt, crunchy – bare utrolig godt!
En enkel og rask oppskrift med en lukt og smak som bringer frem julefølelsen
Den kan gjøres mer avansert om man ønsker det.
Se lenger ned finner for flere tips!
Bruk som vanlig frokostblanding med melk som topping på yoghurt.
Her har jeg tint bringebær først og most med en gaffel.
Rørt cottage cheese, gresk yoghurt vanilje og litt søtning sammen til en «riskrem».
Granola som topping.
For en nydelig kombinasjon!
INGREDIENSER:
- Havregryn
- Mandler – grovhakket
- Pepperkakekrydder*
- Sukrin gold – eller annen søtning som f.eks sukrin, lønnesirup, sukrin melis eller lignende
*Hvis du ikke har alle ingrediensene til pepperkakekrydderet kan du fint bare bruke kanel og kardemomme som smaktilsetning
FREMGANGSMÅTE:
Du kan enten lage dette i stekepanna eller på et stekebrett i ovnen.
I stekepanna er det best å steke blandingen på middels varme.
I ovnen på 175 grader.
Bland ønsket mengde av ingrediensene sammen i en skål.
Jeg laget dette kun på slumpen, og har derfor dessverre ingen nøyaktige mengder.
Rist blandingen i en stekepanna til søtningen har smeltet og blandingen har fått en litt mer gylden farge.
Rør jevnlig slik at det ikke brenner seg.
TIPS:
Bruk andre type nøtter om du foretrekker det – eller utelat det helt.
Tilsett tørket frukt og/eller hakket sjokolade/kakaonibs etter at blandingen er ferdigstekt.
Tilsett litt finraspet appelsinsskall mens du varmer opp blandingen i stekepanna.
Dekorativt er det å putte granolaen i en liten krukke og sette det på frokostbordet i jula, sammen med «riskremen», bringebær og andre godsaker – så har man en liten dessert man kan lage selv.
Morsomt for både liten og stor.