Høst + kaldere vær = nydelige supper
Her i huset har vi suppe til middag minst en gang i uka – og det finnes så utrolig mye godt som ikke bare er den tradisjonelle tomatsuppa.
Selv om den er en suksess i huset her også.
Det som er så deilig med supper er at de kan lages på slump, bruke rester fra kjøleskapet, og kan fint gjøres kjøttfrie eller tilpasse med det kjøttet/fisken du ønsker.
I tillegg lager jeg veldig ofte dobbelt porsjon, og heller en porsjon oppi en frysesikker boks.
Veldig tidsbesparende – og fortsatt sunne og gode middager på bordet når hverdagen blir hektisk.
Frys ned i flere enkelt middagsporsjoner eller en hel middag.
INGREDIENSER:
- 2 blomkålhoder
- 1/2 stor gul løk – evt 1 middelsstor
- 1/2 purre
- 2 gode spiseskjeer Hot Curry Powder*
- 1 liter vann
- 2 grønnsaksbuljongterninger – evt annen buljong som tilsvarer som skal være til 1 liter væskemengde
- 1 boks kokosmelk – vanlig eller light
- Salt og Pepper
- Koriander
*Jeg har kjøpt en krydderpose i en asiatisk butikk, men utvalget kommer seg i vanlige daligvarebutikker også. Diverse curry-paster kan også brukes
FREMGANGSMÅTE:
Kutt opp blomkålene i biter og skyll. Hakk løk og purre.
Varm opp kjelen med litt olje eller vann.
Tilsett løk og la den surre til den blir litt blank. Tilsett krydder og la varmen få i gang smakene i krydderet.
Tilsett blomkål og purre og røre alt godt sammen.
Hell oppi vann og evt buljongterningene hvis ikke disse er løst opp i vannet. La alt koke til blomkålen er mør. ‘
Når blomkålen er klar ta kjelen av platen og suppen kjøres glatt med en stavmikser.
Sett kjelen tilbake på platen og tilsett kokosmelken. Varm opp.
Smak til med salt og pepper – og evt koriander.
Jeg elsker virkelig koriander, men jeg har gitt opp å ha fersk koriander i vinduskarmen. Nå har jeg heller kjøpt inn disse pakkene med fryst ferdighakket koriander. Genialt! Har koriander, gressløk, persille og basilikum lett tilgjengelig.
Kyllingfiletene krydret jeg med litt forskjellige krydder – salt, pepper, curry, hvitløk og chili. Bakte de i ovnene på et stekebrett på 210 grader til de var gjennomstekte.
TIPS: Jeg «prepper» gjerne mye kylling om gangen og fryser ned i porsjonsposer. Dermed er det lett å finne frem proteinkilder å tilsette i ulike middager.
Her i huset er denne suppa veldig populær hos ungene også. Blir den for sterk kan man røre inn litt naturell yoghurt/rømme/kokosmelk.
Tenk enkelt, rent og mye smak!