Nydelig granola full av smak!
«Åh, så godt! Mamma, denne smaker litt som jul»
Det var kommentaren fra junior i huset da han testet ut granolaen.
Min kritiske og ærlig medhjelper på kjøkkenet!
Jeg elsker at hele familien er engasjert i utviklingen av oppskrifter og kokkelering på kjøkkenet.
«Smaken av jul» kommer fra de varmende krydderne vi også finner i den klassiske pepperkaka!
Om du ikke allerede har gresskarpure tilgjengelig anbefaler jeg deg å lage en runde med det først.
Oppskrift på en veldig enkel og hjemmelaget gresskarpure finner du HER
Hvis du ikke har eller ønsker å bruke gresskar kan dette erstattes med naturlig eplemos eller most banan.
INGREDIENSER:
- 150 gram gresskarpure
- 50 gram flytende søtning – eks. SukrinSIrup eller Lønnesirup*
- 100 gram nøtter – jeg brukte 50/50 valnøtter og mandler
- 250 gram store havregryn
- 50 gram gresskarkjerner
- 50 gram sesamfrø
- 1 ts kanel – gjerne ceylon
- 1 ts gresskarkrydder – evt. en dæsj malt nellik, muskatnøtt, ingefær, allehånde
*Hvis du liker en veldig søt granola øker du litt på mengden søtning
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 175 grader.
Bland sammen gresskarpure og søtning i en bolle.
Hakk opp nøttene.
Bland sammen gresskarpure og søtning.
Ha resten av ingrediensene oppi bollen, og rør godt rundt.
Fordel blandingen over på et bakebrett med bakepapir.
Stekes midt i ovnen i til granolaen har fått en gylden farge.
Dette tar ca. 30 minutter, men vil variere litt fra ovn til ovn.
Rør noen ganger i blandingen underveis.
La granolaen avkjøle seg, før du har den over på en glasskrukke med lokk.
På bloggen finner du inspirasjon til flere granola-oppskrifter!
Crunchy granola i en skål med melk, skivet banan og mandelsmør.
Et nydelig og balansert måltid!