Hurra for kjærligheten!
Pannekaker + hjerteformet pepperkakeutstikker
+ litt naturlig farge i røra
= noen skikkelige nydelig pannekaker!
En veldig god start på dagen eller en ekstra søt kveldsmat.
I røra har jeg blandet inn rødbetepulver, som gir den utrolig lekre rosafargen!
Du kan også bruke fersk rødbete eller frosne biter rødbete, og da bare blende alt sammen med en stavmikser eller i en blender.
Ønsker du ikke det kan du bruke bringebær eller rett og slett konditorfarge!
Her har du inspirasjon til litt flere hjerteformet og søte fristelser:
Sukkerfri mini-ostekake for 2
Proteinrik «bounty»-kake
INGREDIENSER – 1 porsjon:
- 2 ss havremel – ca. 35 gram
- 1 ss proteinpulver med vaniljesmak – ca. 10 gram*
- 1/2-1 ts rødbetepulver
- 1/2 ts bakepulver
- 1 toppet ts SukrinGold – eller annen søtning
- 1 egg
- Melk/vann
*Kan erstattes med annen tørrvare
FREMGANGSMÅTE:
Bland sammen de tørre ingrediensene, men vent med rødbetepulveret om du ikke ønsker kun rosa pannekaker.
Rør inn egg og melk/vann.
Mengden væske kommer an på hva du bruker av tørrvare.
Tenk tykkelse på kakerøre. Tynn røre vil gi tynne pannekaker.
Ha halvparten av røra i annen skål, og rør inn rødbetepulveret.
La røra hvile litt på benken.
Varm opp stekepanna på middels varme.
Ha en av rørene i stekepanna, og stek pannekaken.
Stek den andre fargen.
Stikk ut hjertet eller annen form med pepperkakeutstikker.
Bytt plass på fargene.
Pynt på et fat – og dryss på litt SukrinMelis
Tinte og moste bringebær og vaniljeyoghurt er veldig friskt og godt ved siden av.
Legg også gjerne til et fettkilde som nøttesmør eller hakket nøtter for et komplett og balansert måltid!
TIPS:
Rør inn bakekakao i den lyse røra – eller spinat for en grønn-variant.