Rabarbra er egentlig en grønnsak, men de fleste av oss kjenner denne syrlige planten i dessert og bakst.
Selv har jeg ikke barndomsminner med rabarbra, men med en kjempe stor rabarbraplanten i hagen er noe jeg helt kommer nyte mye hver forsommere jeg blir gammel og grå.
Dette syltetøyet har blant annet blitt spist på brødskiva, i lompe/lefse, på havregrøt, yoghurt og til og med i smoothier.
Du må ikke følge mengden slavisk i denne oppskriften for å få et godt resultat, men jeg deler med dere hva jeg brukte.
Du må heller ikke bruke vanilje, og sukrin gold kan byttes ut med kun vanlig sukrin.
Her toppet på min favorittfrokost: Havregrøt.
Jeg blir utrolig nok ikke lei..
Havregrøt, rabarbrasyltetøy, kanel og sukrin gold.
Mm – sommer-versjon!
INGREDIENSER:
- 350 g rabarbra
- 50 gram sukrin
- 50 gram sukrin gold
- 1/2 ts sitronsaft
- 1/2 vaniljestang*
*Hvis du vil bruke hele vaniljestangen på en gang er det bare å doble oppskriften. Og du kan nok fint bruke opp mot 1 kg rabarbra og fortsatt få frem den gode vaniljesmaken
FREMGANGSMÅTE:
Vask og skjær rabarbraen i biter på ca 0,5-1 cm tykkelse.
Tilsett rabarbraen, sukrin, sukrin gold og sitronsaft i en kjele.
Snitt opp vaniljestangen. Skrap ut frøene og tilsett frøene oppi kjelen.
La alt småkoke på middelssterk varme i ca 20-30 minutter.
Rør jevnlig.
Når den har kokt ferdig helles syltetøyet over på glass, og lokket skrus igjen med en gang.
La det avkjøle seg før du setter glasset inn i kjøleskapet.