Naturlig godis fra hagen!
Det er noe spesielt med norske plommer.
Jeg er spesielt svak for opal-plommer, og har endelig fått mitt eget plommetre i hagen.
Det spørs om det er noen år til jeg kan høste mine egne plommer, men veldig stas er det uansett. Enn så lenge får jeg ta turen over til naboen, som med glede deler på «godisen».
Hvor søtt man liker det er veldig smak og behag.
Er det for syrlig etter at du har tvil jeg anbefale å tilsette sukrin melis til du får ønsket sødme. Da unngår du at du får kornete konsistens på syltetøyet. I selve oppskriften er det brukt sukrin +, men denne søtningen trenger oppvarming for å løse seg opp med plommene.
INGREDIENSER:
- 500 gram plommer – etter de er delt og renset
- 50 gram sukrin +
- Frøene fra en vaniljestang – kan sløyfes
FREMGANGSMÅTE:
Tilsett alle ingrediensene i en kjele og kok opp på middels sterk varme. La det putre til plommebitene er møre.
Bruk enten en sleiv, moser eller stavmikser til å mose til du får mindre klumper.
Hell plommesyltetøyet over på et glass mens det fortsatt er varmt og skru igjen. Avkjøl, og sett i kjøleskapet.
Dette syltetøy har ihvertfall en deilig og frisk sødme.
Utrolig godt på havregrøten som på vafler! Eller sammen med yoghurt og ristet havregryn.
[…] i hagen blir det spist noen plommer i løpet av høsten.I tillegg blir det blant annet laget plommesyltetøy,smuldrepai med plommer,og en god del havner i […]