Liten innsasts for å lage en spiselige julegave, som garantert faller i smak!
Du må huske å spare noen biter til deg selv også!
Dette er en perfekt førjulsaktivitet for både små og store.
Flere som har unger som gjerne hjelper til med både baking og smaking?
Følg med på slikkepotten, så ikke halve oppskriften blir smakt opp!
Inspirasjon til andre oppskrifter som passer som spiselig julegleder:
Sjoko-peanøttsmør fudge – 2 ingredienser
Brente mandler – en juleklassiker
INGREDIENSER:
- 200 gram 70 % mørk kokesjokolade
- 1 dl kremfløte
- 1 ss meierismør
- 1 god klype havsalt
- Evt: 1 ss SukrinGold/Sirup for litt ekstra sødme og et hint av karamell
FREMGANGSMÅTE:
Finhakk eller grovriv sjokolade, og tilsett alt i en liten bolle.
Varm opp kremfløten og evt. SukrinGold i en kjele til kokepunktet.
Hell fløten over sjokolade og rør til alt er løst opp.
Rør så inn smøret og salt.
Skulle det være vanskelig å få rørt inn all sjokoladen kan du forsiktig sette bollen over et vannbad for å få opp temperaturen litt igjen.
Varm opp bare nok til at sjokoladen smelter.
Sett enten hele bollen i kjøleskapet – eller helle over små konfektformer
La den stå i kjøleskapet minst 4-5 timer, og gjerne til dagen etter.
Har du satt hele bollen i kjøleskapet bruker du en skje til å forme kuler eller en kniv til å skjære ut biter.
Du kan også helle sjokoladen i en liten firkantet form dekket med plastfolie.
Da kan du bare løfte sjokoladeblokken ut og skjære firkanter.
Husk! Rustikk og ujevne biter er en del av sjarmen!
Rull trøflene i bakekakao før ekstra smak.
Oppbevares i kjøleskapet.
Legg bitene i dekorative krus gled noen med en spiselige julegave som smelter i munnen! ❤️