Lag tradisjonelle kuler, rull små pølser eller være kreativ med ulike former!
Marsipan er for mange obligatorisk til jul eller påske!
Hvem har ikke kjempet om å finne mandelen i grøten, for så å vinne marsipangrisen?
Hjemmelaget marsipan både smaker godt og er utrolig enkelt å lage!
En morsom aktivitet for både store og små.
INGREDIENSER:
- 100 gram mandelmel – både fettredusert og vanlig kan brukes
- 70 gram SukrinMelis
- 1 god ts SukrinGold – kan sløyfes, men gir en rundere smak
- 2 eggehviter
- Sjokolade – gjerne mørk sjokolade
FREMGANGSMÅTE:
Bland sammen de tørre ingrediensene.
Tilsett eggehvite og kna alt godt sammen.
Jeg lar deigen hvile noen timer i kjøleskapet først, men du kan også trille ut marsipanen med en gang
Bruk litt SukrinMelis på benken når du ruller ut deigen.
Lag en lang pølse, skjær i skivet og trill kuler.
Har du silikonformer for sjokoladekonfekt kan du også putte marsipan oppi disse.
Smelt sjokolade i en skål over et vannbad eller forsiktig under omrøring i en skål i mikroen.
La den avkjøle seg slik at temperaturen ikke er for høy.
Bruk to gafler og dypp oppi en og en marsipankule.
Legg over på et fat og sett i kjøleskapet til sjokolade har stivnet.
Oppbevares i kjøleskapet
TIPS:
Kom i julestemning med pepperkake-marsipan!
[…] Ta en titt på andre nydelig småbiter på bloggen: SUKKERFRIE HAVREKULER SJOKOLADETRØFFEL MED HAVSALT HJEMMELAGET MARSIPAN MED SJOKOLADETREKK […]