En perfekt start på dagen!
Lukter helt himmelsk, smaker fantastisk og er utrolig dekorativt på benken!
Og ikke minst: God energi og næringsstoffer til kroppen!
Like god som topping som snacks!
I min skål:
Gresk yoghurt
Lønnesirup – evt. SukrinSirup eller honning
Hjemmelaget granola
Skivet banan
INGREDIENSER:
- 250 gram store havregryn – vanlig lettkokte kan også brukes
- 50 gram solsikkekjerner
- 50 gram sesamfrø
- 100 gram nøtter – jeg brukte 50/50 mandler og valnøtter
- 3 ss lønnesirup
- 1 dl eplemos – evt 1 modne banan most
- 1 ts kanel
- 1/2 ts kardemomme
- 1/4 ts vaniljepulver
- Tørket aprikos
Alternativ: dadler, tranebær og rosiner
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 170 grader.
Hakk opp nøtter.
Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle.
Miks sammen lønnesirup og eplemos, og hell blandingen over de tørre ingrediensene
Rør godt rundt, sånn at væsken blir jevnt fordelt.
Spre utover et bakepapir, og sett bakebrettet midt i ovnen.
Rør i blandingen underveis av stekingen.
Stekes til blandingen har fått en gylden farge – ca. 30 minutter.
La granolaen avkjøle seg før du tilsetter ønsket frukt.
Jeg brukte aprikos denne gangen, men dadler, rosiner og tranebær er veldig gode alternativer.
Ha over på en glasskrukke når den har blitt helt avkjølt.
Annet godt å blande inn etter granolaen er stekt:
– Kakaonibs,
– Hakket mørk sjokolade
– Kokosflak
TIPS:
Ønsker du større granola-«klumper» har du oppi mer lønnesirup, evt. e par skjeer smeltet kokosnøttolje. Husk bare da at tørket frukt også tilsetter mye sødme til granolaen.
Inspirasjon til frokosten:
PB&J-KJØLESKAPSGRØT
YOGHURT-BOLLE MED QUINOA OG EPLE
HAVREGRØT MED TOMATSAUS OG EGG