Perfekt som tilbehør eller base til mange andre oppskrifter
Gjør som feen i Disney-filmen Askepott og tryll om gresskar til nydelige retter!
Gresskarpure er veldig bra start på mange ulike oppskrifter.
Bruk gresskarpure i pannekaker, granola, smoothie, sjokoladekake, i hummusen eller som tilbehør til middagen.
Hokkaido gresskar og flaskegresskar er sortene jeg bruker i matretter.
Her har du inspirasjon til andre oppskrifter med gresskar:
Fyldig gresskarsuppe med chili og ingefær
INGREDIENSER:
- Gresskar
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 175 grader
Del gresskaret i to.
Skrap ut frøene.
Legg gresskar-halvdelene med snittflaten ned.
Stek i ovnen til gresskaret har blitt mørt, ca 35-40 minutter.
Bra en skje og skrap ut gresskarkjøttet.
Ha det over i en blender eller bruk en stavmikser til å lage en smooth pure av gresskarkjøttet.
Jeg foretrekker å ovnsbake gresskaret fremfor å koke.
Både smak og næring forsvinner en del i kokevannet, og jeg synes ovnsbakt gresskar gir en mye mer dybde i smaken.
Oppbevar gresskarpureen i en tett boks i kjøleskapet. Holdbarheten er fint 4-5 dager.
Vet du at du ikke får brukt opp pureen kan du fryse ned i mindre bokser.