Sunt og utrolig godt!
En fantastisk oppskrift på granola – eller frokostblanding som min kjære kaller dette.
Veldig godt med melk.
Perfekt som topping på yoghurt – eller også is!
Ha dette i en liten boks i sekken/veska, så har du enkelt et måltid hvis du plukker med deg en yoghurt, kvarg eller protinpudding på butikken.
En god miks av gode karbohydrater og sunt fett.
INGREDIENSER:
- 2-3 ss honning
- 100 gram eplemos*
- 1 ts vaniljeekstrakt – kan sløyfes, men er virkelig godt oppi
- 30 gram sukrin gold
- 150 gram havregryn
- 100 gram havregryn store
- 30 gram sesamfrø
- 30 gram solsikkekjerner
- 50 gram mandler – grovhakket
- 30 gram peanøtter – grovhakket – jeg brukte salte
- 50 gram rosiner
- Litt tørket mango skjært i bittesmå biter
*Alternativer er et beger fruktmos fra barnematavdelingen eller eplejuice
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 175 grader
Varm opp honning, eplemos, vaniljeekstrakt og sukrin gold i en kjele til at har blandet seg godt sammen og sukrin gold har løst seg opp.
Bland sammen de andre ingrediensene i en bolle – minus rosiner/tørket frukt.
Tilsett væsken og røre alt godt sammen.
Fordel over et stekebrett.
Stekes midt i ovnen til blandingen har blitt gylden og sprø. Rør litt rundt underveis.
Når granolaen har fått avkjølt seg blander du inn tørket frukt.
Et beger yoplait dobbel 0 % blåbær med litt ekstra blåbær + granola.
Nydelig!
Her er det veldig enkelt å tilpasse oppskriften med det du liker og har tilgjengelig!
Bruk andre nøtter eller tørket frukt.
Husk bare at tørket frukt må tilsettes etter at granolaen er ferdig stekt. Frukten skal ikke varmebehandles.
For større «chunks» og enda søtere blanding kan du tilsette mer honning.
Det var også utrolig godt med litt salte nøtter i kombinasjon med det søte. Anbefales
En krukke med hjemmelaget granola er dekorativt på kjøkkenbenken.
Det er også en fin gave å gi bort!
[…] hjemmelaget granola og en skje […]
[…] ulike måltider. Passer på pannekaker, frokostkakene, vafler, havregrøt, som base og toppet med granola og andre bær. Mulighetene er så […]
[…] hjemmelaget granola, chia-syltetøy og […]