An apple a day keeps the doctor away!
En stor pose norske epler blir veldig enkelt til denne fantastisk gode eplemosen!
Norske epler er virkelig gode – så da må man passe på å bruke de mens det fortsatt er sesong.
Utenom sesongen er pink lady min favoritt.
Crispy, fast og frisk smak.
INGREDIENSER:
- 500 gram eple – etter det er delt opp i båter/biter
- 1/2 dl vann
- 1 dl sukrin – evt 1/2 dl sukrin +
FREMGANGSMÅTE:
Tilsett alt i en kjele og kok eplebitene møre.
Når eplene har blitt møre kan du f.eks bruke en potetmoser til å mose eplene eller en stavmikser om du ønsker en helt glatt mos.
Hell eplemosen over på et glass og skru igjen lokket med en gang.
La den avkjøle seg på benken, og sett den inn i kjøleskapet.
Mosen har begrenset holdbarhet i kjøleskapet, så frys gjerne ned i små bokser hvis du ikke skal spise den opp i løpet av de neste dagene.
Epler kan du bytte ut med pære for en liten vri. Du kan også smake til med vanilje og/eller kanel for en spennende variant
Deilig på alt fra havregrøt, brødskive, pannekaker, vafler eller enkle hverdagsdesserter.
[…] Hjemmelaget eplemos uten sukker […]
[…] ut jordbær med blåbær eller bringebær.Du kan også fylle kjeksene med f.eks hjemmelaget eplemos eller annen fruktmos.Med eplemos som fyll er det nok godt med en dryss kanel i […]
[…] Lek med andre smaker på sausen! Bytt til andre typer bær eller en prøv med en deilig eplemos! […]