Med nydelig kremostglasur og sirup
En kake kraftig på smak, og kremostglasuren bidrar til den perfekte balanse.
Mamma, den lukter jul! Den smaker som pepperkaker jo!
Det var 5-åringens reaksjon da kaken ble servert til kveldsmat en helt vanlig hverdag.
#hverdagslykke
For med tanke på innholdet i kaken er denne like sunn og god til frokost, kveldsmat eller til søndagskaffen!
Kremosten er prikken over i’en etter min mening – og det mener også resten av flokken i huset.
Gresskarpure:
Damp, kok eller ovnsbak biter av gresskar til de er møre.
Mos med en stavmikser eller en food prosessor.
Lag gjerne større mengde når du først er i gang.
Gresskarpure kan fint fryses – enten i mindre bokser, i fryseposer eller brett for isbiter
INGREDIENSER:
- 250 gram gresskarpure*
- 3 dl melk
- 50 gram SukrinSirup – evt. lønnesirup eller honning. Kan også bruke vanlig Sukrin/SukrinGold
- 300 gram havregryn – store vil gi mer tekstur
- 1 ss bakepulver
- 1/2 ts kanel
- 1 1/2 ts «pumpkin spice» – evt 1/2 ts av ingefær, nellik og muskatnøtt
- 1 ts vaniljepulver – kan sløyfes
- 1 ss knust linfrø – evt. 1 ss chiafrø eller 1 egg**
*Hjemmelaget av dampet gresskar – noen butikker selger ferdig på boks
**Virker som bindemiddel på kaken
FREMGANGSMÅTE:
Lag gresskarpure først om du ikke har dette klart.
Sett stekeovnen på 190 grader.
Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle.
Ha oppi gresskarpure, melk og søtning.
Bland alt godt sammen.
Fordel røren over i en ildfast form, ca 20×25 cm.
Legg gjerne et bakepapir eller smør med litt fett om du har en form hvor kaken vil sette seg litt fast.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter – til den har fått en fin og gylden overflate.
Nydelig når den kommer rett ut fra ovnen, men faktisk veldig god kald også!
Rester kan varmes i mikroen eller noen minutter i ovnen.
Legg rester som porsjonsstykker, så har du noe godt til kaffen eller turmat!
Kremostglasuren:
Philadelphia original eller light
SukrinMelis
Vaniljepulver eller vaniljesukker
Jeg lagde denne kremostglasuren litt på slump, og smakte til med søtning.
Jeg brukte ca. 2-3 ss søtning til 1/2 boks Philadelphia kremost.
Skal kremostglasuren holde til hele kaken med en gang ville jeg laget av hele boksen.
TIPS:
Hakk opp nøtter, fint eller grovt.
Ha de enten i røra før steking eller som topping etterpå.
Det bidrar med et crunchy element og en sunn fettkilde.
Valnøtter og mandler er gode alternativer.