«Eplekake» i grøtskåla.
Fyldig havregrøt med litt crunch på toppen.
Nydelig, sunt og metter godt!
Selv har jeg blitt veldig glad i å avslutte dagen med en grøtskål.
Kjøleskapsgrøt eller yoghurt med diverse topping til frokost, og havregrøt til kveldsmat.
Eple kan byttes ut med f.eks pære eller gulrot
Valnøtter kan byttes ut med mandler, pekannøtter eller cashewnøtter.
Peanøtter synes jeg personlig ikke passer med denne type frukt.
Søtpotet i grøten er en annen spennende vri. Oppskrift finner du HER
Hvorfor ceylon-kanel og ikke den «vanlige» kanelen fra butikken?
Ceylon-kanel regnes som den «ekte kanelen», og har flere helsefordeler enn den «vanlige» cassia-kanelen.
Kumarin – det er den største forskjellen på disse to typene. Et giftstoff som kan skade leveren i for store mengder.
Ceylonkanel har også et høyt innhold av antioksidanter, stabiliserer blodsukker, beskytter mot infeksjoner og stimulerer fordøyelsen.
Siden kanel inntas daglig her i heimen er det kun ceylonkanel som brukes i maten – både av små og store!
INGREDIENSER:
- 40-50 gram havregryn
- ca 2 dl vann/melk – juster etter ønsket konsistens på grøten
- 1/2 eple
- En dæsj kardemomme og ceylon-kanel
- 1 klype salt
- 1 egg – kan sløyfes*
- 1 god ts proteinpulver – kan sløyfes*
*Egg og proteinpulver bidrar til å øke proteinmengden i måltidet i tillegg til smak og konsistens
FREMGANGSMÅTE:
Riv opp eple, enten grovt eller fint.
Bland sammen havregryn, væske og eple i en kjele.
Du kan også tilberede havregrøten i mikroen.
Varm opp til grøten når kokepunktet, og rør raskt inn et egg.
Rør til grøten koker opp.
Bruk en gaffel og pisk egget godt inn i grøten før du varmer et par minutter til hvis du tilbereder i mikroen.
Ta kjelen av platen og rør inn proteinpulver.
Legg på topping og NYT!
Topping:
- Ceylon-kanel
- Proteinpudding med vaniljesmak – evt. vaniljeyoghurt
- Sukkerfrie karamelliserte valnøtter
- Zero Topping i smaken salted caramel – evt lønnesirup eller sukrinsirup gold
Ambassadør for Bodylab
[…] HAVREGRØT MED EPLE OG HAKKET NØTTER […]
[…] Havregrøt med eple og crunchy nøtter […]