Crispy, tynne og søte kjeks
En skikkelig barndomsklassiker, og også en veldig barnevennlig bakst.
Røre sammen, legge klatter på en bakebrett, stek og nyt!
Denne oppskriften kan enkelt gjøres allergivennlig:
Bytt til glutenfrie havregryn
Bruk et melkefritt smør
INGREDIENSER:
- 75 gram smør
- 100 gram havregryn
- 100 gram sukrin
- 25 gram sukrin gold
- 1 egg
- 1 ts bakepulver
- 1 liten skvett vaniljeekstrakt – eller et lite dryss vaniljepulver*
*Kan også fint sløyfes, men vanilje gir en nydelig smak
FREMGANGSMÅTE:
Sett stekeovnen på 200 grader.
Smelt smøret i en skål i mikroen eller i en kjele.
Rør inn havregryn i smøret.
Pisk sukrin, sukrin gold og egget i en egen bolle til blandingen blir litt lysere.
Rør inn vaniljeekstrakt og bakepulver.
Tilsett havregrynblandingen oppi eggedosisen.
Fordel en god teskje røre på bakepapir.
Pass på å ha plass mellom, da røren smelter utover.
Stekes midt i ovnen i ca 5-6 minutter.
De skal bli gyldne på kantene.
La de avkjøle seg på bakebrettet før du flytter de over på en rist.
Oppbevares i en kakeboks.
TIPS:
Dypp kantene i sjokolade eller fordel en ts smeltet sjokolade mellom to havreflarn.