Et nydelig og balansert måltid
Dessert til frokost?
Alt etter hvor stor porsjon og mengden topping kan denne godsaken være et perfekt start på dagen, som et mellommåltid eller en hverdagsdessert.
Et måltid med gode kilder til viktige næringsstoffer.
Jeg har brukt golden milk-pasten til denne varianten.
Du kan også bruke gull-pasten jeg har delt tidligere.
Enda enklere kan det også gjøres å bare røre inn ønsket krydder.
Gurkemeie er hovedingrediensen, og blir ekstra god sammen med kanel og kardemomme.
Det kan føles litt merkelig, men litt kvernet pepper burde du absolutt ha med om du ikke bruker golden milk-pasten.
Pepper hjelper til å øke opptaket av den antiinflammatoriske effekten gurkemeie har på kroppen.
Naturell yoghurt, vanlig eller gresk er tilfører protein.
I tillegg til probiotika, som er viktig for en sunn tarmflora.
Chiafrø tilfører fiber, omega 3-fett, proteiner, kalsium og antioksidanter.
En fast ingrediens i kjøleskapsgrøten til ungene, og havner også ofte i smoothier.
INGREDIENSER – 1 porsjon:
Chiapudding:
- 1 ss chiafrø – ca 10 gram
- 1-2 ts golden milk-paste
- 2 dl valgfri melk
- 1 god ts sukrin gold – evt. lønnesirup, honning, sukrin eller lignende
- 150 gram yoghurt med vanilje eller naturell yoghurt tilsatt søtning
- Ønsket mengde bringebær – jeg brukte frosne
FREMGANGSMÅTE:
Bland ingrediensene til chiapudding godt sammen, f.eks i en liten krukke/boks med lokk.
Da kan du enkelt riste et par ganger i løpet av «svelletiden».
Juster mengden søtning til din smak.
Puddingen holder seg fint i kjøleskapet i 4-5 dager, så lag gjerne større porsjon.
Sett krukken i kjøleskapet i minst 6 timer, gjerne natten over.
Puddingen vil da tykne til en gelekonsistens.
Ha yoghurt i en skål eller et glass og rør inn bringebær.
Fordel puddingen oppå yoghurten, og avslutt med ønsket topping.
TOPPING:
Kiwi-bær eller vanlig kiwi skjært i biter
Granateple
Granola – evt. ristet havregryn og karamelliserte nøtter
TIPS:
Spar på oppvasken ved å lage chiapuddingen i en krukke med plass til både yoghurten og puddingen.
Da kan du bare dandere lagene omvendt.
Puddingen på bunn, så yoghurt + bær og tilslutt ønsket topping.
Et perfekt måltid på farta også!
[…] er digg som topping på mer enn bare yoghurt!NicecreamChiapuddingSmoothiebolleeller helt enkelt bare med […]