Toppet med crunchy mandler og urter
Gurkemeie er et krydder vi absolutt burde inkluderer mer av i kosten!
Gir nydelig farge og varme. Gult er kult!
Dette er en pimpet klassisk blomkålsuppe, med smakfull topping.
Supper er som regel utrolig fryservennlig, og denne er ingen unntak!
Lag gjerne dobbel porsjon, og frys ned i en stor boks eller flere porsjonsbokser.
Eller..!
Sett rester kjølig og bruk til lunsj/middag de kommende dagene.
INGREDIENSER:
- 1/2 purre
- 1 liten gul løk
- 2 blomkålhoder
- 2 ss gurkemeie
- 1 ts curry paste
- 1/3 ts ingefærpaste – evt. revet eller pulver
- 2 buljongterninger
- 1 liter vann
- 1 boks kokosmelk
- Salt og pepper
- Fersk koriander
- Ekstra: Hakket grønnkål
FREMGANGSMÅTE:
Hakk opp løken i mindre biter. Skjær opp purren i skiver. Vask og kutt opp blomkål i mindre biter.
Varm opp en skvett olje/vann i en stor kjele. Ha oppi løken, og stek på middels varme til den har blitt blank.
Tilsett blomkål, purre, gurkemeie, curry paste og ingefærpaste i kjelen. Rør og la alt surre litt sammen.
Ha oppi buljong og og vann.
La alt småkoke til blomkålen er mør, ca. 15-20 min. Tiden kommer litt an på hvor stor bitene av blomkål er.
Bruk en stavmikser for å blende alt til en glatt suppe.
Sett kjelen tilbake på platen, tilsett kokosmelk og varm opp.
Ha oppi grønnkål, slik at den blir myk.
Smak til med salt og pepper.
TOPPING:
Røde linser – ferdig kokt på kartong
Hakket mandler
Hakket koriander
Chiliflakes
Her har du inspirasjon til andre nydelige supper på bloggen:
FYLDIG BROKKOLISUPPE MED GRØNN CURRY
GULROT- OG SELLERIROTSUPPE
SPICY TOMATSUPPE