Sunn og digg frokost!
Og du.. Lag for flere dager når du først er i gang!
Røres sammen på 1-2-3.
Det mest krevende er vel å egentlig å rive gulrot, og da er det like greit å rive et par stykker i slengen.
Denne kjøleskapsgrøten holder seg fint i kjøleskapet i 3-4 dager.
Et næringsrikt og balansert måltid, som metter godt!
TIPS!
Chiafrø og linfrø er supert å røre inn i kjøleskapsgrøten.
Bidrar med sunt fett, proteiner og fiber.
Oppskriften må ikke føles helt slavisk heller.
Noen liker en veldig tykk konsistens, andre kanskje litt mer flytende.
Husk bare at havregryn og evt chiafrø/linfrø vil svelle, og dermed ta til seg væsken.
INGREDIENSER:
- ca. 35 gram havregryn
- ca, 15 gram proteinpulver med vaniljesmak*
- 100 gram yoghurt/kesam – naturell eller med vaniljesmak
- 1 dl melk
- 3-4 ss finrevet gulrot
- 1 ts SukrinGold – kan sløyfes eller erstattes med annen søtning som kokosblomstsukker/lønnesirup**
- En dæsj kardemomme og kanel
- Rosiner
*Proteinpulver kan byttes ut med annen tørrvare, eks. mer havregryn, havremel, hirseflak, mandelmel
**Juster med søtning – spesielt hvis du ikke bruker proteinpulver som også tilfører sødme
FREMGANGSMÅTE:
Rør sammen alle ingrediensene i en skål eller boks.
Sett i kjøleskapet i minst 4-5. Lag gjerne kvelden før, og nyt til frokost eller lunsj!
Topping legger jeg på rett før servering, men du kan gjøre alt klart i samme slengen.
KARAMELLISERTE VALNØTTER:
Varm opp SukrinSirup og litt vann i en stekepanne. Ha oppi hakket valnøtter.
Stek på middels sterk varme i noen minutter. Pass på og rør jevnlig.
De blir mer crispy når de får avkjølt seg. Oppbevar i en glasskrukke.